abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Staphorst

Afvalverwerker Talen verliest rechtszaken over afvalberg

Geplaatst op woensdag 7 februari 2018 12:20
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Den Haag - Een zwaar financieel verlies voor afvalverwerker Albert Talen uit Staphorst. De Raad van State verwierp woensdag zijn bezwaren tegen dwangsommen en dwangmaatregelen van de gemeente en de provincie. Talen is volgens de Raad terecht bestraft.

De meer dan 300.000 euro die Talen intussen al heeft betaald aan boetes en kosten voor het opruimen van een afvalberg op de openbare weg kan hij nu niet meer terugvorderen. De afvalverwerker hoopte dat wel te bereiken met zijn rechtszaken bij de Raad.

Dat Talen naar eigen zeggen zwaar de dupe is geworden van een grondruil met de gemeente telt voor de Raad minder zwaar. Hij heeft zich niet aan de regels gehouden en ook niet tijdig gehandeld toen hem werd gezegd dat hij zijn afval op de Westerparallelweg moest verwijderen. Dat telt volgens de Raad wel zwaar.

Gedane toezeggingen door onder meer een oud-wethouder zijn volgens de Raad niet hard gemaakt en ook niet van belang. Zelfs een verzoek aan de gemeente om uitstel van het opruimen vanwege droevige familieomstandigheden is door de Raad verworpen. Dit verzoek was te vaag en de gemeente kan daarom niet worden verweten dat er geen uitstel is verleend.

Talen werd ook aangepakt door de provincie, omdat hij veel meer afval had ingezameld dan zijn vergunning toeliet. De provincie was nog wel zo genereus om een afspraak te maken over een periode voor het afvoeren van teveel afval. Maar die afspraak werd door Talen zelf geschonden, omdat hij toch brandbaar afval langs de spoorbaan stortte.

Adrie van der Wel

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.