abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Talen wil rekening opruimen afvalberg niet betalen

Geplaatst op Monday 7 May 2018 15:35
  • Afval van Talen op de Westerparallelweg, ook wel de Mount Staphorst genoemd. © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Den Haag - Afvalverwerker Albert Talen is inmiddels gestopt in Staphorst. Zijn milieuvergunning is ingetrokken en hij werkt aan een doorstart in Meppel.

De laatste rekening is opgemaakt, maar Talen weigert die te betalen. Het gaat om een bedrag van ruim 45.000 euro dat door de gemeente Staphorst is voorgeschoten voor de verwijdering van een afvalberg. Mount Staphorst, zoals die in de volksmond is gaan heten.

De Raad van State zal in deze waarschijnlijk laatste zaak over de kwestie van Talen met de gemeente Staphorst een oordeel moeten gevel over de vraag ‘Wie betaalt de rekening?’. Talen moet vrezen dat hij aan het kortste eind gaat trekken.

Hij stortte meerdere keren afval op de openbare weg naast zijn bedrijfsterrein. En in die gevallen werd het afval ook op zijn kosten verwijderd. Rechtszaken hierover werden door hem verloren.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zal het dit keer niet anders zijn, omdat de afvalverwerker nu weer dezelfde argumenten aanvoert. Hij stelt dat hij in de problemen is gekomen door toedoen van de gemeente. Die kwam afspraken niet na over het in gebruik nemen van een ander terrein in ruil voor grond die de gemeente nodig had voor de aanleg van de Westerparallelweg. De rechtbank in Zwolle oordeelde in deze nieuwe zaak ook dat Talen de gemeente bij de rechter had kunnen aanklagen. Maar die koos voor eigenrichting.

De afvalverwerker vindt dat de gemeente de rekening niet op zijn bord moet leggen. Onder bijzondere omstandigheden kan daar namelijk van worden afgezien. En volgens Talen is dat hier het geval, omdat de gemeente zelf ook geen schone handen in deze zaak heeft gehad.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.