abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Wij Duurzaam Staphorst wil met iedereen praten

Geplaatst op maandag 28 mei 2018 15:44
  • Doorkijkje in De Lommert. © Gert van Essen

pinterestmail

Staphorst - De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst is van plan bij alle verontruste bewoners van De Lommert op bezoek te gaan om met ze in gesprek te gaan over de eventuele plaatsing van drie windmolens in het gebied.

Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente de door de provincie verplichte drie molens bouwen. De coöperatie met nu al meer dan tweehonderd leden wil alles honderd procent coöperatief doen, met zoveel mogelijk draagvlak. Lusten en lasten blijvenbinnen de gemeentegrenzen. Overijssel verplicht de gemeente nog 12 megawatt aan windenergie te realiseren. Bureau Pondera speurde naar geschikte locaties. De Lommert is daar een van. Deze plek geniet de voorkeur van Wij Duurzaam Staphorst.

Werkgroep Behoud De Lommert

35 gezinnen die wonen in De Lommert, richtten de Werkgroep Behoud De Lommert op. Ze vinden het kwetsbare gebied tussen Staphorst en de Staatsbossen ongeschikt voor de bouw van molens.

Roelof Compagner, voorzitter van Wij Duurzaam Staphorst, zegt te begrijpen dat sommige bewoners bezorgd zijn. ‘Waar we ook bouwen, overal zijn mensen niet blij. We hebben nog geen definitieve locatie, maar De Lommert geniet de voorkeur. Die plek verzonnen we niet zelf, onderzoeksbureau Pondera ging namens gemeente en provincie op zoek naar geschikte plekken. We gaan met alle bezorgde buurtgenoten om tafel. Ook hebben we een omgevingsfonds waar we planschade uit kunnen betalen, binnen het redelijke. Molens zijn ook niet onze keuze, maar het moet van de provincie. Laten we als gemeenschap dan zelf de regie houden.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.