abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Staphorst

Afvalverwerker Talen krijgt de rekening

Geplaatst op Wednesday 6 June 2018 11:34
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Den Haag / Staphorst - Het illegaal storten van afval en plaatsen van containers langs de Westerparallelweg in Staphorst is afvalverwerker Albert Talen duur komen te staan. Hij moet de kosten voor het opruimen betalen. Een rekening van 45.500 euro. Dat heeft de Raad van State vandaag geoordeeld.

Volgens de Raad van State gaat de gemeente Staphorst niet vrijuit, omdat die procedurele fouten heeft gemaakt. Maar de Raad oordeelt ook dat Talen het afval niet op de openbare weg mocht storten. Het feit dat de containers langs de kant van de weg stonden, maakt voor de Raad niet uit. Ze mochten daar niet staan en Talen heeft ze niet direct na een aanmaning verwijderd.

Talen stortte het afval op de weg, omdat hij dit niet kwijt kon op een stuk grond dat hij met de gemeente had geruild. Hij maakte plaats zodat de gemeente de Westerparallelweg kon doortrekken. Maar het stuk grond dat hij daarvoor in de plaats kreeg, kwam nog niet vrij vanwege gedoe met vergunningen. Hij verwijt de gemeente in die zaak nalatigheid.

De gemeente had de Westerparallelweg eigenlijk nog niet in gebruik mogen nemen voordat hij zijn nieuwe stuk grond kon gebruiken, vindt Talen. Maar ook daar heeft de Raad geen boodschap aan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.