abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Afvalverwerker Talen krijgt de rekening

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018 11:34
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Den Haag / Staphorst - Het illegaal storten van afval en plaatsen van containers langs de Westerparallelweg in Staphorst is afvalverwerker Albert Talen duur komen te staan. Hij moet de kosten voor het opruimen betalen. Een rekening van 45.500 euro. Dat heeft de Raad van State vandaag geoordeeld.

Volgens de Raad van State gaat de gemeente Staphorst niet vrijuit, omdat die procedurele fouten heeft gemaakt. Maar de Raad oordeelt ook dat Talen het afval niet op de openbare weg mocht storten. Het feit dat de containers langs de kant van de weg stonden, maakt voor de Raad niet uit. Ze mochten daar niet staan en Talen heeft ze niet direct na een aanmaning verwijderd.

Talen stortte het afval op de weg, omdat hij dit niet kwijt kon op een stuk grond dat hij met de gemeente had geruild. Hij maakte plaats zodat de gemeente de Westerparallelweg kon doortrekken. Maar het stuk grond dat hij daarvoor in de plaats kreeg, kwam nog niet vrij vanwege gedoe met vergunningen. Hij verwijt de gemeente in die zaak nalatigheid.

De gemeente had de Westerparallelweg eigenlijk nog niet in gebruik mogen nemen voordat hij zijn nieuwe stuk grond kon gebruiken, vindt Talen. Maar ook daar heeft de Raad geen boodschap aan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.