abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
Assen - Eén knal, twee vuurspuwende torens en een oranje muur van rook....
Ruinen - Ze hadden wel wat meer bezoekers verwacht op het tweede Brummel...
...
Staphorst

College Staphorst wil carpool aan de Achthoevenweg

Geplaatst op Wednesday 13 June 2018 16:11
  • In de ‘oksel’ komt de carpoolplek. © Eelco Kuiken

  • © Gemeente Staphorst

mail

Staphorst - B en W van Staphorst willen een tijdelijke carpoolplaats realiseren voor maximaal dertig parkeerplekken voor de duur van tien jaar in ‘de oksel’ van de afrit van de A28.

Het college geeft hiermee invulling aan een motie die de gemeenteraad in 2016 indiende. Hiermee roept de raad B en W op te onderzoeken of een carpoolplaats bij de huidige aansluiting op de A28 mogelijk is.

Diverse locaties passeerden de revue. De ‘oksel’ aan de Achthoevenweg, ter linkerzijde als je de rijksweg verlaat, is volgens B en W de beste plek. De aanlegkosten bedragen 145.000 euro. Voor de huur van de grond is met eigenaar Rijkswaterstaat een jaarlijkse bedrag van € 2.500 overeengekomen.

Fietsoversteek

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat zij zich zorgen maakt over de oversteekbaarheid van de Achthoevenweg. Dit kan opgelost worden door een fietsoversteek met middeneiland aan te brengen, laat de gemeente weten.

Andere mogelijke locaties waren: de Achthoevenweg tussen het tankstation en de A28. Deze locatie is bestemd als bedrijventerrein. De zoutopslag van Rijkswaterstaat aan de Rijksparallelweg, de Groenstrook tegenover café Spoorzicht en het perceel tussen Muldersweg, Molenweg en Achthoevenweg waren ook in beeld. Ze liggen alle te ver weg. Een andere mogelijkheid was een perceel bij de nieuwe Lidl aan de Rijksparallelweg. Dat was ook als ‘ruil’ opgenomen in de plannen voor een nieuwe supermarkt. Deze optie viel gedurende die procedure af.

Qua levensduur van de carpoolplaats wordt uitgegaan van maximaal tien jaar. Dit heeft te maken met het streven om de aansluitingen op de A28 te verplaatsen in zuidelijke richting de Gorterlaan. Een ander uitgangspunt is dat de carpoolplaats met name bedoeld is voor mensen die in Staphorst wonen en elders werken.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...