abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Haveltermade - Bewoners van de Heinsiusstraat vragen de gemeente opnieuw...
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
Staphorst

College Staphorst wil carpool aan de Achthoevenweg

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 16:11
  • In de ‘oksel’ komt de carpoolplek. © Eelco Kuiken

  • © Gemeente Staphorst

pinterestmail

Staphorst - B en W van Staphorst willen een tijdelijke carpoolplaats realiseren voor maximaal dertig parkeerplekken voor de duur van tien jaar in ‘de oksel’ van de afrit van de A28.

Het college geeft hiermee invulling aan een motie die de gemeenteraad in 2016 indiende. Hiermee roept de raad B en W op te onderzoeken of een carpoolplaats bij de huidige aansluiting op de A28 mogelijk is.

Diverse locaties passeerden de revue. De ‘oksel’ aan de Achthoevenweg, ter linkerzijde als je de rijksweg verlaat, is volgens B en W de beste plek. De aanlegkosten bedragen 145.000 euro. Voor de huur van de grond is met eigenaar Rijkswaterstaat een jaarlijkse bedrag van € 2.500 overeengekomen.

Fietsoversteek

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat zij zich zorgen maakt over de oversteekbaarheid van de Achthoevenweg. Dit kan opgelost worden door een fietsoversteek met middeneiland aan te brengen, laat de gemeente weten.

Andere mogelijke locaties waren: de Achthoevenweg tussen het tankstation en de A28. Deze locatie is bestemd als bedrijventerrein. De zoutopslag van Rijkswaterstaat aan de Rijksparallelweg, de Groenstrook tegenover café Spoorzicht en het perceel tussen Muldersweg, Molenweg en Achthoevenweg waren ook in beeld. Ze liggen alle te ver weg. Een andere mogelijkheid was een perceel bij de nieuwe Lidl aan de Rijksparallelweg. Dat was ook als ‘ruil’ opgenomen in de plannen voor een nieuwe supermarkt. Deze optie viel gedurende die procedure af.

Qua levensduur van de carpoolplaats wordt uitgegaan van maximaal tien jaar. Dit heeft te maken met het streven om de aansluitingen op de A28 te verplaatsen in zuidelijke richting de Gorterlaan. Een ander uitgangspunt is dat de carpoolplaats met name bedoeld is voor mensen die in Staphorst wonen en elders werken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.