abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel - Albert Jan Vos zit er aan te denken om twee extra zalen te bouw...
Emmeloord / Rogat - Het rallyteam van Pierre Brouwer uit Rogat en naviga...
Staphorst

College Staphorst wil carpool aan de Achthoevenweg

Geplaatst op Wednesday 13 June 2018 16:11
  • In de ‘oksel’ komt de carpoolplek. © Eelco Kuiken

  • © Gemeente Staphorst

pinterestmail

Staphorst - B en W van Staphorst willen een tijdelijke carpoolplaats realiseren voor maximaal dertig parkeerplekken voor de duur van tien jaar in ‘de oksel’ van de afrit van de A28.

Het college geeft hiermee invulling aan een motie die de gemeenteraad in 2016 indiende. Hiermee roept de raad B en W op te onderzoeken of een carpoolplaats bij de huidige aansluiting op de A28 mogelijk is.

Diverse locaties passeerden de revue. De ‘oksel’ aan de Achthoevenweg, ter linkerzijde als je de rijksweg verlaat, is volgens B en W de beste plek. De aanlegkosten bedragen 145.000 euro. Voor de huur van de grond is met eigenaar Rijkswaterstaat een jaarlijkse bedrag van € 2.500 overeengekomen.

Fietsoversteek

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat zij zich zorgen maakt over de oversteekbaarheid van de Achthoevenweg. Dit kan opgelost worden door een fietsoversteek met middeneiland aan te brengen, laat de gemeente weten.

Andere mogelijke locaties waren: de Achthoevenweg tussen het tankstation en de A28. Deze locatie is bestemd als bedrijventerrein. De zoutopslag van Rijkswaterstaat aan de Rijksparallelweg, de Groenstrook tegenover café Spoorzicht en het perceel tussen Muldersweg, Molenweg en Achthoevenweg waren ook in beeld. Ze liggen alle te ver weg. Een andere mogelijkheid was een perceel bij de nieuwe Lidl aan de Rijksparallelweg. Dat was ook als ‘ruil’ opgenomen in de plannen voor een nieuwe supermarkt. Deze optie viel gedurende die procedure af.

Qua levensduur van de carpoolplaats wordt uitgegaan van maximaal tien jaar. Dit heeft te maken met het streven om de aansluitingen op de A28 te verplaatsen in zuidelijke richting de Gorterlaan. Een ander uitgangspunt is dat de carpoolplaats met name bedoeld is voor mensen die in Staphorst wonen en elders werken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.