abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
School Nieuwveense Landen
Volgende week stemt de gemeenteraad over onderwijs in de Nieuwveense Landen. Het gaat om een tijdelijke voorziening, voor vijf jaar. Voorstanders vinden, onder andere, dat de kinderen veilig naar een school in eigen wijk moeten kunnen. Tegenstanders maken zich vooral zorgen over de leerlingenkrimp in Meppel en de gevolgen daarvan voor de andere scholen. Wat vind jij? Wel of geen school in de Nieuwveense Landen?
dossiers
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Nieuwleusen - Wilco Beldman is dit weekend kampioen van Nieuwleusen gewo...
Meppel - Tot ver in de avond stroomden de live-locaties steeds weer vol ...
Drenthe - Boswachter Aaldrik Pot is net terug van een monitoringscursus ...
Meppel - De nachttemperatuur tikte net de 0 graden niet aan. Voor ouders...
Staphorst

Politie oefent ‘schoolschooting’ in Pieter Zandt

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 11:13
  • De politie oefent op Pieter Zandt scholengemeenschap. © Politie Steenwijkerland

pinterestmail

Staphorst - De politie oefende dinsdag in Scholengemeenschap Pieter Zandt. Agenten kregen de oefenmelding dat er geschoten werd in de school.

Er werd samengewerkt met scholieren en docenten van de school. Een specialistische eenheid deed niet mee aan de oefening, omdat ‘in een geval als dit de collega’s meteen moeten optreden en ze niet kunnen wachten op een specialistische eenheid. Iedere seconde telt.’ Het gaat om een nieuwe tactiek, waar alle politieagenten in Nederland voor zijn getraind.

De collega’s zijn er tijdens de oefening in geslaagd om een ‘dader’ te lokaliseren. Ze hebben de ‘dader’ weggelokt van het publiek en uitgeschakeld. ‘Oefening geslaagd’, aldus de politie.

Plastic kogels en verfpatronen

Er werd tijdens de oefening met plastic kogeltjes geschoten zodat de agenten voelen wanneer ze ‘geraakt’ zijn. De politie daarentegen oefende met en omgebouwd vuurwapen met daarin een soort verfpatronen.

Alfa College

Vorige maand werd in Hoogeveen zorgde de aankondiging van een oefening met een ‘schoolshooting’ bij het Alfa-College tot veel ophef. Ouders en leerlingen vroegen zich af waarom leerlingen bang worden gemaakt voor dit soort scenario's. De school besloot toen de oefening uit te stellen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.