abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel - Albert Jan Vos zit er aan te denken om twee extra zalen te bouw...
Emmeloord / Rogat - Het rallyteam van Pierre Brouwer uit Rogat en naviga...
Staphorst

Politie oefent ‘schoolschooting’ in Pieter Zandt

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 11:13
  • De politie oefent op Pieter Zandt scholengemeenschap. © Politie Steenwijkerland

pinterestmail

Staphorst - De politie oefende dinsdag in Scholengemeenschap Pieter Zandt. Agenten kregen de oefenmelding dat er geschoten werd in de school.

Er werd samengewerkt met scholieren en docenten van de school. Een specialistische eenheid deed niet mee aan de oefening, omdat ‘in een geval als dit de collega’s meteen moeten optreden en ze niet kunnen wachten op een specialistische eenheid. Iedere seconde telt.’ Het gaat om een nieuwe tactiek, waar alle politieagenten in Nederland voor zijn getraind.

De collega’s zijn er tijdens de oefening in geslaagd om een ‘dader’ te lokaliseren. Ze hebben de ‘dader’ weggelokt van het publiek en uitgeschakeld. ‘Oefening geslaagd’, aldus de politie.

Plastic kogels en verfpatronen

Er werd tijdens de oefening met plastic kogeltjes geschoten zodat de agenten voelen wanneer ze ‘geraakt’ zijn. De politie daarentegen oefende met en omgebouwd vuurwapen met daarin een soort verfpatronen.

Alfa College

Vorige maand werd in Hoogeveen zorgde de aankondiging van een oefening met een ‘schoolshooting’ bij het Alfa-College tot veel ophef. Ouders en leerlingen vroegen zich af waarom leerlingen bang worden gemaakt voor dit soort scenario's. De school besloot toen de oefening uit te stellen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.