abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Afvalverwerker Talen moet 15.000 euro betalen

Geplaatst op woensdag 5 september 2018 21:37
  • © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Een boete van 15.000 euro blijft staan en afvalverwerker Albert Talen zal ook een einde moeten laten maken aan overtreding van het bestemmingsplan voor zijn woonperceel. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist in een hoger beroep van Talen.

Waarschijnlijk vanwege de inmiddels lange reeks juridische geschillen toont de gemeente Staphorst zich onbuigzaam.

Talen is bestraft vanwege de afwijkende aanleg van een hellingbaan naar de kelder onder zijn huis aan de Klaas Kloosterweg Oost. De hellingbaan en de toerit lopen over grond die als tuin in gebruik is, maar die een agrarische bestemming heeft. Die overtreding weegt voor de gemeente blijkbaar zwaar.

Dwangsom wordt boete

Talen was vóór de aanleg al gevraagd om zijn bouwplan aan te passen, zodat de hellingbaan en de toerit niet over grond met een agrarische bestemming zou lopen. Maar dat is niet gebeurd. Waarna hij werd getrakteerd op een dwangsom die intussen is omgezet in een boete.

De gemeente is ook niet van plan om het bestemmingsplan iets aan te passen, zodat de aangelegde hellingbaan en toerit op grond met een woonbestemming komen te liggen. Veel moeite zal het niet zijn om die bestemming te wijzigen. Maar de gemeente wil het niet en de Raad van State geeft de gemeente hierin gelijk.

Intussen heeft Talen zijn woning met grond overgedaan aan HMO Investeringen, een verzelfstandigd overheidsorgaan dat bouwprojecten vlot trekt. HMO kan alsnog met de gemeente aan tafel gaan om de bestemming van de grond te veranderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.