abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Staphorst

Afvalverwerker Talen moet 15.000 euro betalen

Geplaatst op woensdag 5 september 2018 21:37
  • © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Een boete van 15.000 euro blijft staan en afvalverwerker Albert Talen zal ook een einde moeten laten maken aan overtreding van het bestemmingsplan voor zijn woonperceel. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist in een hoger beroep van Talen.

Waarschijnlijk vanwege de inmiddels lange reeks juridische geschillen toont de gemeente Staphorst zich onbuigzaam.

Talen is bestraft vanwege de afwijkende aanleg van een hellingbaan naar de kelder onder zijn huis aan de Klaas Kloosterweg Oost. De hellingbaan en de toerit lopen over grond die als tuin in gebruik is, maar die een agrarische bestemming heeft. Die overtreding weegt voor de gemeente blijkbaar zwaar.

Dwangsom wordt boete

Talen was vóór de aanleg al gevraagd om zijn bouwplan aan te passen, zodat de hellingbaan en de toerit niet over grond met een agrarische bestemming zou lopen. Maar dat is niet gebeurd. Waarna hij werd getrakteerd op een dwangsom die intussen is omgezet in een boete.

De gemeente is ook niet van plan om het bestemmingsplan iets aan te passen, zodat de aangelegde hellingbaan en toerit op grond met een woonbestemming komen te liggen. Veel moeite zal het niet zijn om die bestemming te wijzigen. Maar de gemeente wil het niet en de Raad van State geeft de gemeente hierin gelijk.

Intussen heeft Talen zijn woning met grond overgedaan aan HMO Investeringen, een verzelfstandigd overheidsorgaan dat bouwprojecten vlot trekt. HMO kan alsnog met de gemeente aan tafel gaan om de bestemming van de grond te veranderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.