abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Haveltermade - Bewoners van de Heinsiusstraat vragen de gemeente opnieuw...
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
Staphorst

Loods in Rouveen vervangt asbest met 200 zonnepanelen

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 11:35
  • De werkplaats/loods aan de Conradsweg 3 in Rouveen. © Waterschap Drents Overijsselse Delta

pinterestmail

Rouveen - Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vervangt de komende weken de asbesthoudende golfplaten op de werkplaats/loods aan de Conradsweg 3 in Rouveen voor nieuwe platen en zonnepanelen.

Het gaat in Rouveen om een dakoppervlak van circa 1.400 m2. Op het nieuwe dak worden 200 zonnepanelen geplaatst, die per jaar ongeveer 50.000 kWh leveren. Dat is voldoende voor 14 gezinnen. Hiervan gebruikt het waterschap iets meer dan de helft zelf voor de werkplaats en loods in Rouveen. De rest wordt teruggeleverd aan het net.

De totale kosten voor verwijderen asbestplaten, aanschaf nieuwe dakplaten en zonnepanelen en voor uitvoering werkzaamheden bedragen € 150.000. De terugverdientijd voor de investering van de zonnepanelen is maximaal 10 jaar, bij een gegarandeerde levensduur van circa 30 jaar.

Door de landelijke overheid is het verplicht gesteld om asbestdaken voor 2024 te vervangen. Asbesthoudende daken zijn namelijk een risico voor de volksgezondheid.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.