abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
Assen - Eén knal, twee vuurspuwende torens en een oranje muur van rook....
Ruinen - Ze hadden wel wat meer bezoekers verwacht op het tweede Brummel...
...
Staphorst

Boslaan gaat op de schop

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 13:27
  • Het oudste laantje van Staphorst ligt eruit. © Frens Jansen

  • © Frens Jansen

mail

Staphorst - De gemeente Staphorst is gestart met de werkzaamheden aan de Boslaan in Staphorst. Het oudste paadje van de gemeente dient weer een goede uitstraling te krijgen. Eerder velde de gemeente 28 Amerikaanse eiken. Die zouden voor overlast zorgen.

Vanaf de Gemeenteweg tot aan het Notarisbos komt een nieuwe en moderne inrichting. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de direct aanwonenden. Het werk bestaat uit het vervangen van de verharding, de verlichting en de beplanting. Staphorst wil hiermee de Boslaan weer het karakter geven van een laantje met een groene uitstraling, meer eenheid en kwaliteit.

De herinrichting wordt uitgevoerd door hoveniersbedrijf Dons. Dit pad vormt de historische verbinding tussen de oude notariswoning aan de Gemeenteweg en het achter de Berghorst gelegen Notarisbos. Het is waarschijnlijk een van de oudste paden van de gemeente. Naar verluidt kuierde de eerste burgemeester van Staphorst en tevens notaris, Frederik Allard Ebbinge Wubben (1791-1874), door dit laantje naar het Notarisbos dat vroeger veel groter was om te wandelen en na te denken over de zaken dus levens. De eerste burger woonde in het pand waar nu kapsalon Stadtmüller in gevestigd is

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...