abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - In de Kruiskerk en wijkcentrum De Poele barst zaterdagavond 15 ...
Giethoorn - Er komt een einde aan de grote ergernis van veel Gietersen d...
Meppel - De gemeente gaat in 2019 het PMD-afval vaker inzamelen. Bij laa...
Staphorst - Schilder en houtsnijder Albert Timmerman uit Staphorst is za...
Staphorst

Twee kleuren op één kussen. Kan dat?

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 12:47
  • Nieuw team: kleurrijke regio in verbinding. © Frens Jansen

pinterestmail

Staphorst/Rouveen - Een fusie is het niet en die komt er ook niet, maar een bijzondere samenwerking is het zeker. SC Rouveen en VV Staphorst vormen samen één team dat uitkomt in de hoofdklasse van JO19. Als de samenwerking bevalt, komen er wellicht meer gezamenlijke teams.

Regelmatig staan spelers van VV Staphorst en SC Rouveen tegenover elkaar op het veld. Gezonde rivaliteit, maar ook gezelligheid, dat is het credo. Zes spelers van SC Rouveen en acht van VV Staphorst vormen samen een combiteam in de hoofdklasse JO19. Drie wedstrijden waren er al. Een keer verlies, een keer gelijk en zaterdag haalden de spelers de drie punten binnen. Rouveners en Staphorsters juichten samen.

Kracht

Rouveen had goede spelers die boven hun niveau uitstegen, Staphorst kon geen tweede J019 team op de been brengen en dus bundelden de verenigingen de krachten. De leeftijdscategorie 17-19 jaar is een moeilijke. De jongens werken, studeren en hebben hun hoofd bij andere zaken en dus is het lastig om een team te vormen. De jongens kunnen straks doorstromen naar de senioren bij hun eigen club en soms maken Rouveners de overstap naar VV Staphorst dat immers hoofdklasse speelt. Volgens de beide besturen is die wisselwerking prima.

Rouveen Kaasspecialiteiten is de trotse sponsor van het dit nieuwe combiteam. ‘Dit past helemaal bij onze campagne ‘Een kleurrijke regio in verbinding’, zegt Bert Brand namens Rouveen Kaasspecialiteiten. ‘We leggen als bedrijf de nadruk op de regio waar onze melk vandaan komt. Het zijn onze dorpen, het is onze streek waar wij prachtige producten maken. Ook de cultuur van klederdracht en monumenten hoort daarbij. Dit gecombineerde team past bij deze campagne, bij dit streven. Dit is een kleurrijke verbinding waar wij graag onze naam aan verbinden. Dit team belichaamt waar wij als coöperatie voor staan: samen werken aan iets moois.’

Ondenkbaar

‘Tien jaar geleden was dit nog ondenkbaar’, zegt Benny Miggels, voorzitter van VV Staphorst. ‘Nu niet meer. De jongens komen elkaar overal tegen en wat is er leuker dan samen te spelen. We gaan over een half jaar evalueren, maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen met deze jongens. Twee clubkleuren in één team met een prachtige sponsor die de dorpen combineert’, zegt Miggels. ‘Wellicht komen er meer lijntjes als het moeilijk wordt om teams te vormen’, zegt Rudi Klomp, voorzitter van SC Rouveen. Mogelijk kunnen we ook wat gaan doen met de meiden in de toekomst.’ 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.