abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Meppel - Roué Verveer heeft één doel in Ogterop. Hij wil het publiek ...
Ruinen - De voorbereiding was niet helemaal optimaal. Bepaald niet eigen...
Zuidwolde - Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdag...
Meppel - De Meppeler vrijwilligersprijs De Meer Dan Handen Awards is don...
Staphorst

Twee kleuren op één kussen. Kan dat?

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 12:47
  • Nieuw team: kleurrijke regio in verbinding. © Frens Jansen

pinterestmail

Staphorst/Rouveen - Een fusie is het niet en die komt er ook niet, maar een bijzondere samenwerking is het zeker. SC Rouveen en VV Staphorst vormen samen één team dat uitkomt in de hoofdklasse van JO19. Als de samenwerking bevalt, komen er wellicht meer gezamenlijke teams.

Regelmatig staan spelers van VV Staphorst en SC Rouveen tegenover elkaar op het veld. Gezonde rivaliteit, maar ook gezelligheid, dat is het credo. Zes spelers van SC Rouveen en acht van VV Staphorst vormen samen een combiteam in de hoofdklasse JO19. Drie wedstrijden waren er al. Een keer verlies, een keer gelijk en zaterdag haalden de spelers de drie punten binnen. Rouveners en Staphorsters juichten samen.

Kracht

Rouveen had goede spelers die boven hun niveau uitstegen, Staphorst kon geen tweede J019 team op de been brengen en dus bundelden de verenigingen de krachten. De leeftijdscategorie 17-19 jaar is een moeilijke. De jongens werken, studeren en hebben hun hoofd bij andere zaken en dus is het lastig om een team te vormen. De jongens kunnen straks doorstromen naar de senioren bij hun eigen club en soms maken Rouveners de overstap naar VV Staphorst dat immers hoofdklasse speelt. Volgens de beide besturen is die wisselwerking prima.

Rouveen Kaasspecialiteiten is de trotse sponsor van het dit nieuwe combiteam. ‘Dit past helemaal bij onze campagne ‘Een kleurrijke regio in verbinding’, zegt Bert Brand namens Rouveen Kaasspecialiteiten. ‘We leggen als bedrijf de nadruk op de regio waar onze melk vandaan komt. Het zijn onze dorpen, het is onze streek waar wij prachtige producten maken. Ook de cultuur van klederdracht en monumenten hoort daarbij. Dit gecombineerde team past bij deze campagne, bij dit streven. Dit is een kleurrijke verbinding waar wij graag onze naam aan verbinden. Dit team belichaamt waar wij als coöperatie voor staan: samen werken aan iets moois.’

Ondenkbaar

‘Tien jaar geleden was dit nog ondenkbaar’, zegt Benny Miggels, voorzitter van VV Staphorst. ‘Nu niet meer. De jongens komen elkaar overal tegen en wat is er leuker dan samen te spelen. We gaan over een half jaar evalueren, maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen met deze jongens. Twee clubkleuren in één team met een prachtige sponsor die de dorpen combineert’, zegt Miggels. ‘Wellicht komen er meer lijntjes als het moeilijk wordt om teams te vormen’, zegt Rudi Klomp, voorzitter van SC Rouveen. Mogelijk kunnen we ook wat gaan doen met de meiden in de toekomst.’ 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.