abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Staphorst

Oppositie Staphorst: ‘Coalitie slaat politiek plat’

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 16:37
  • Gemeentebelangen wilde kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert eerder op de agenda. © NDC Mediagroep

pinterestmail

Staphorst - Gemeentebelangen in Staphorst is verbolgen. De partij ziet in de praktijk wat er gebeurt als de oppositie maar drie zetels telt en de coalitie veertien.

De partij poogde dinsdagavond de kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert op de agenda te krijgen, nog voor de agenda van dinsdagavond. Daarnaast wilde de partij en ook de PvdA een stuk over onderwijs verdagen naar een volgende vergadering wegens onvoldoende tijd om stukken door te nemen en ook omdat een deel vertrouwelijk is.

Beide verzoeken werden door de coalitie afgewezen. De windmolenkwestie komt een andere keer op de agenda, terwijl GB het wegens urgentie gisteravond met de collega’s wilde bespreken. Goed voorbereiden is volgens GB-fractievoorzitter Alfred Stegeman flauwekul, want iedereen kent de molenmaterie door en door.

Urgent

Hij wilde het proces aan de orde stellen wat volgens hem niet goed gaat. Vooral het draagvlak is een punt van zorg. Omdat de druk flink op de ketel staat, wilde GB het gisteravond bespreken.

Ook de PvdA vindt het een urgente kwestie. Ook de PvdA vindt het thema draagvlak zorgelijk. ‘De politiek wordt door de grote coalitie platgeslagen, twee voorstellen voor een wijziging van de agenda zijn met een grote meerderheid verworpen’, aldus een teleurgestelde Stegeman. Hij en de PvdA hadden liever gezien dat de coalitie wat kleiner was geweest en dat bijvoorbeeld het CDA in de oppositie zou zitten. ‘De stem van veel kiezers wordt niet gehoord.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.