abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Meppel - Roué Verveer heeft één doel in Ogterop. Hij wil het publiek ...
Ruinen - De voorbereiding was niet helemaal optimaal. Bepaald niet eigen...
Zuidwolde - Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdag...
Meppel - De Meppeler vrijwilligersprijs De Meer Dan Handen Awards is don...
Staphorst

Oppositie Staphorst: ‘Coalitie slaat politiek plat’

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 16:37
  • Gemeentebelangen wilde kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert eerder op de agenda. © NDC Mediagroep

pinterestmail

Staphorst - Gemeentebelangen in Staphorst is verbolgen. De partij ziet in de praktijk wat er gebeurt als de oppositie maar drie zetels telt en de coalitie veertien.

De partij poogde dinsdagavond de kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert op de agenda te krijgen, nog voor de agenda van dinsdagavond. Daarnaast wilde de partij en ook de PvdA een stuk over onderwijs verdagen naar een volgende vergadering wegens onvoldoende tijd om stukken door te nemen en ook omdat een deel vertrouwelijk is.

Beide verzoeken werden door de coalitie afgewezen. De windmolenkwestie komt een andere keer op de agenda, terwijl GB het wegens urgentie gisteravond met de collega’s wilde bespreken. Goed voorbereiden is volgens GB-fractievoorzitter Alfred Stegeman flauwekul, want iedereen kent de molenmaterie door en door.

Urgent

Hij wilde het proces aan de orde stellen wat volgens hem niet goed gaat. Vooral het draagvlak is een punt van zorg. Omdat de druk flink op de ketel staat, wilde GB het gisteravond bespreken.

Ook de PvdA vindt het een urgente kwestie. Ook de PvdA vindt het thema draagvlak zorgelijk. ‘De politiek wordt door de grote coalitie platgeslagen, twee voorstellen voor een wijziging van de agenda zijn met een grote meerderheid verworpen’, aldus een teleurgestelde Stegeman. Hij en de PvdA hadden liever gezien dat de coalitie wat kleiner was geweest en dat bijvoorbeeld het CDA in de oppositie zou zitten. ‘De stem van veel kiezers wordt niet gehoord.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.