abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - De allereerste bomen van het eerste Drentse Tiny Forest zijn va...
Meppel - Er staat er weer een grote kerstboom in de binnenstad van Meppe...
Staphorst - Evert Bloemert uit Staphorst is vanavond te zien in het tv-p...
Havelterberg – Ineens staat het voortbestaan van de club op wankele sc...
Staphorst

Oppositie Staphorst: ‘Coalitie slaat politiek plat’

Geplaatst op Thursday 11 October 2018 16:37
  • Gemeentebelangen wilde kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert eerder op de agenda. © NDC Mediagroep

pinterestmail

Staphorst - Gemeentebelangen in Staphorst is verbolgen. De partij ziet in de praktijk wat er gebeurt als de oppositie maar drie zetels telt en de coalitie veertien.

De partij poogde dinsdagavond de kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert op de agenda te krijgen, nog voor de agenda van dinsdagavond. Daarnaast wilde de partij en ook de PvdA een stuk over onderwijs verdagen naar een volgende vergadering wegens onvoldoende tijd om stukken door te nemen en ook omdat een deel vertrouwelijk is.

Beide verzoeken werden door de coalitie afgewezen. De windmolenkwestie komt een andere keer op de agenda, terwijl GB het wegens urgentie gisteravond met de collega’s wilde bespreken. Goed voorbereiden is volgens GB-fractievoorzitter Alfred Stegeman flauwekul, want iedereen kent de molenmaterie door en door.

Urgent

Hij wilde het proces aan de orde stellen wat volgens hem niet goed gaat. Vooral het draagvlak is een punt van zorg. Omdat de druk flink op de ketel staat, wilde GB het gisteravond bespreken.

Ook de PvdA vindt het een urgente kwestie. Ook de PvdA vindt het thema draagvlak zorgelijk. ‘De politiek wordt door de grote coalitie platgeslagen, twee voorstellen voor een wijziging van de agenda zijn met een grote meerderheid verworpen’, aldus een teleurgestelde Stegeman. Hij en de PvdA hadden liever gezien dat de coalitie wat kleiner was geweest en dat bijvoorbeeld het CDA in de oppositie zou zitten. ‘De stem van veel kiezers wordt niet gehoord.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.