abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel - Albert Jan Vos zit er aan te denken om twee extra zalen te bouw...
Emmeloord / Rogat - Het rallyteam van Pierre Brouwer uit Rogat en naviga...
Staphorst

Oppositie Staphorst: ‘Coalitie slaat politiek plat’

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 16:37
  • Gemeentebelangen wilde kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert eerder op de agenda. © NDC Mediagroep

pinterestmail

Staphorst - Gemeentebelangen in Staphorst is verbolgen. De partij ziet in de praktijk wat er gebeurt als de oppositie maar drie zetels telt en de coalitie veertien.

De partij poogde dinsdagavond de kwestie rondom de bouw van windmolens in De Lommert op de agenda te krijgen, nog voor de agenda van dinsdagavond. Daarnaast wilde de partij en ook de PvdA een stuk over onderwijs verdagen naar een volgende vergadering wegens onvoldoende tijd om stukken door te nemen en ook omdat een deel vertrouwelijk is.

Beide verzoeken werden door de coalitie afgewezen. De windmolenkwestie komt een andere keer op de agenda, terwijl GB het wegens urgentie gisteravond met de collega’s wilde bespreken. Goed voorbereiden is volgens GB-fractievoorzitter Alfred Stegeman flauwekul, want iedereen kent de molenmaterie door en door.

Urgent

Hij wilde het proces aan de orde stellen wat volgens hem niet goed gaat. Vooral het draagvlak is een punt van zorg. Omdat de druk flink op de ketel staat, wilde GB het gisteravond bespreken.

Ook de PvdA vindt het een urgente kwestie. Ook de PvdA vindt het thema draagvlak zorgelijk. ‘De politiek wordt door de grote coalitie platgeslagen, twee voorstellen voor een wijziging van de agenda zijn met een grote meerderheid verworpen’, aldus een teleurgestelde Stegeman. Hij en de PvdA hadden liever gezien dat de coalitie wat kleiner was geweest en dat bijvoorbeeld het CDA in de oppositie zou zitten. ‘De stem van veel kiezers wordt niet gehoord.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.