abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Meppel - Roué Verveer heeft één doel in Ogterop. Hij wil het publiek ...
Ruinen - De voorbereiding was niet helemaal optimaal. Bepaald niet eigen...
Zuidwolde - Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdag...
Meppel - De Meppeler vrijwilligersprijs De Meer Dan Handen Awards is don...
Staphorst

A28FM verkast van Staphorst naar Zuidwolde

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 13:32
  • De studio van DNO aan de Muldersweg wordt verlaten. © Streekredactie

pinterestmail

Staphorst - Lokaal Radiostation A28FM vertrekt uit Staphorst. De studio gaat naar Zuidwolde naar het onderkomen van Streekradio De Wolden. Voor de luisteraar verandert er weinig.

A28FM ontstond in 2011. Voorheen was er geen eigen lokale omroep. De gemeenteraad kon destijds kiezen uit VechtdalFM uit Dalfsen of een nieuwe, eigen lokale omroep in Staphorst. Ze koos voor het laatste. Gemeenten zijn verplicht lokale omroepen te steunen. Voor Staphorst gaat het om 1,19 euro per huishouden, zo’n 6000 euro per jaar.

Sinds die tijd zendt A28FM uit in een studio aan de Muldersweg. Het onderkomen is eigendom van hotel Waanders. De omroep doet het best goed en heeft aardig wat luisteraars. De zendmast staat op de Koperen Hoogte en ook digitaal is de omroep te beluisteren. Alles gebeurt met vrijwilligers. DNO zendt ook altijd de raadsvergaderingen uit en ook de sport wordt verslagen.

Fusie

Per 1 januari was er een fusie met Streekradio de Wolden. Samen heten ze nu DNO. (Drenthe en Noord-Overijssel) Dergelijke fusies worden vanuit Den Haag gepromoot. Het betekent meer slagkracht in de regio. De gemeente blijft het Staphorster deel van de omroep wel subsidiëren.

De omroep verlaat de studio aan de Muldersweg binnen nu en een paar weken om naar Zuidwolde te gaan. Dat is volgens bestuurslid Christiaan Keur beter en vooral ook goedkoper. Wel hoopt Keur dat DNO een steunpunt blijft houden in Staphorst. Hij hoopt stiekem op een plekje in het gemeentehuis. Vooralsnog is een dergelijk steunpunt nog niet gevonden, maar de zoektocht gaat door. Het mag vooral niet te veel kosten, want het budget houdt niet over.

Steunpunt

Een dergelijke steunpunt is wel van belang, bijvoorbeeld als er typische Staphorster zaken aan de hand zijn, zoals bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen. Politieke kopstukken worden dan uitgenodigd en doorgezaagd over lokale thema’s. Je kunt de politici moeilijk in Zuidwolde ontvangen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.