abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Meppel - Roué Verveer heeft één doel in Ogterop. Hij wil het publiek ...
Ruinen - De voorbereiding was niet helemaal optimaal. Bepaald niet eigen...
Zuidwolde - Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdag...
Meppel - De Meppeler vrijwilligersprijs De Meer Dan Handen Awards is don...
Staphorst

Rechter buigt zich over crossterrein AMBC

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 15:19
  • © Frens Jansen

pinterestmail

Staphorst - De bestuursrechter in Zwolle buigt zich over de omgevingsvergunning die motorclub AMBC van de gemeente Staphorst kreeg om het crossterrein aan te passen om weer te kunnen crossen. Omwonenden maakten bezwaar tegen die vergunning.

Gisteren was een eerste sessie in Zwolle en over een week of zes komt de uitspraak. Buren maken al jaren bezwaar tegen geluid, stof en stank. Daarom wordt er op last van de gemeente al jaren niet meer gereden.

Eind 2015 ging het terrein op last van de gemeente op slot voor al te lawaaiige motoren. De AMBC neemt kostbare maatregelen om de overlast weg te nemen. Een wal wordt zeven meter hoog met daarop nog schermen. Daarop verleende Staphorst een vergunning. De baan voldoet zo aan de eisen.

De omwonenden vinden het geluidsniveau van 50 decibel te hoog, dat moet naar beneden. Ook vrezen ze voor stof en stank. Het liefst willen buren dat het crossterrein verdwijnt. Er zouden betere alternatieven zijn. Een onderzoek van de gemeente Staphorst wees een paar jaar geleden echter uit dat de huidige plek de minste slechte is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.