abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - De allereerste bomen van het eerste Drentse Tiny Forest zijn va...
Meppel - Er staat er weer een grote kerstboom in de binnenstad van Meppe...
Staphorst - Evert Bloemert uit Staphorst is vanavond te zien in het tv-p...
Havelterberg – Ineens staat het voortbestaan van de club op wankele sc...
Staphorst

Rechter buigt zich over crossterrein AMBC

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 15:19
  • © Frens Jansen

pinterestmail

Staphorst - De bestuursrechter in Zwolle buigt zich over de omgevingsvergunning die motorclub AMBC van de gemeente Staphorst kreeg om het crossterrein aan te passen om weer te kunnen crossen. Omwonenden maakten bezwaar tegen die vergunning.

Gisteren was een eerste sessie in Zwolle en over een week of zes komt de uitspraak. Buren maken al jaren bezwaar tegen geluid, stof en stank. Daarom wordt er op last van de gemeente al jaren niet meer gereden.

Eind 2015 ging het terrein op last van de gemeente op slot voor al te lawaaiige motoren. De AMBC neemt kostbare maatregelen om de overlast weg te nemen. Een wal wordt zeven meter hoog met daarop nog schermen. Daarop verleende Staphorst een vergunning. De baan voldoet zo aan de eisen.

De omwonenden vinden het geluidsniveau van 50 decibel te hoog, dat moet naar beneden. Ook vrezen ze voor stof en stank. Het liefst willen buren dat het crossterrein verdwijnt. Er zouden betere alternatieven zijn. Een onderzoek van de gemeente Staphorst wees een paar jaar geleden echter uit dat de huidige plek de minste slechte is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.