abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Staphorst

Rechter buigt zich over crossterrein AMBC

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 15:19
  • © Frens Jansen

pinterestmail

Staphorst - De bestuursrechter in Zwolle buigt zich over de omgevingsvergunning die motorclub AMBC van de gemeente Staphorst kreeg om het crossterrein aan te passen om weer te kunnen crossen. Omwonenden maakten bezwaar tegen die vergunning.

Gisteren was een eerste sessie in Zwolle en over een week of zes komt de uitspraak. Buren maken al jaren bezwaar tegen geluid, stof en stank. Daarom wordt er op last van de gemeente al jaren niet meer gereden.

Eind 2015 ging het terrein op last van de gemeente op slot voor al te lawaaiige motoren. De AMBC neemt kostbare maatregelen om de overlast weg te nemen. Een wal wordt zeven meter hoog met daarop nog schermen. Daarop verleende Staphorst een vergunning. De baan voldoet zo aan de eisen.

De omwonenden vinden het geluidsniveau van 50 decibel te hoog, dat moet naar beneden. Ook vrezen ze voor stof en stank. Het liefst willen buren dat het crossterrein verdwijnt. Er zouden betere alternatieven zijn. Een onderzoek van de gemeente Staphorst wees een paar jaar geleden echter uit dat de huidige plek de minste slechte is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.