abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Staphorst

Gemeente Staphorst sluit terrein van Talen Recycling volledig af

Geplaatst op zaterdag 3 november 2018 12:06
  • De gemeente heeft het terrein in Staphorst afgesloten. © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Om het gehele terrein van Talen Recycling aan de Westerparallelweg in Staphorst zijn hekken door de gemeente geplaatst.

Eind vorig jaar trok de provincie de milieuvergunning voor deze locatie in. Talen mag er geen recycle-activiteiten meer uitvoeren. Het college B & W van Staphorst heeft echter aanwijzingen dat dit nog steeds gebeurt. 'Dat is gevaarlijk', geeft wethouder Bert Krale aan en daarom heeft de gemeente gisteren het terrein afgesloten met hekken.

Het gaat om een last onder bestuursdwang. De gemaakte kosten worden dan ook verhaald op Talen. In Meppel kreeg Albert Talen ook al te maken met last onder bestuursdwang. 

De plaatsing van de hekken in Staphorst volgt een dag na de grote brand bij Talen Recycling in Meppel.

Stadskanaal

Afvalverwerker Albert Talen zei na de brand in Meppel dat hij van plan is om de recycle-activiteiten te concentreren in Stadskanaal. Ook daar heeft hij een groot afvalbedrijf. Hij wil daar ook de Staphorster activiteiten bundelen. De provincie Groningen vindt dat Talen in Stadskanaal niet mag uitbreiden.

Eind vorig jaar brak er een grote brand uit op zijn terrein in Stadskanaal. Dat heeft een week geduurd om te blussen. Tijdens die brand paste de provincie Groningen ook bestuursdwang toe. De provincie was ontevreden over het plan van aanpak van Albert Talen voor de bestrijding van de brand.

Sinds die brand ligt Talen ook in de clinch met de provincie Groningen. Volgens de milieuvergunning voor Stadskanaal mocht hij afval opslaan tot maximaal zes meter hoog. De brand die woedde was volgens de brandweer destijds op een afvalbult van ongeveer dertig meter.

  • gallerij afbeelding

    De gemeente heeft het terrein in Staphorst afgesloten. © Streekredactie / Eelco Kuiken

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.