abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - Het eerste Drentse Robijn huijs, een inloophuis voor mensen met...
Nijeveen - Nijeveen Live! is terug. Het muzikale evenement vindt plaats ...
Hier komt dan de introductie van een nieuw artikel
Meppel - DOS’46 heeft de afgelopen week korfbalpalen geplaatst op plei...
Staphorst

Wrevel over appartementen Ebbinge Wubbenlaan

Geplaatst op donderdag 8 november 2018 13:25
  • © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Woonstichting VechtHorst wil een appartementencomplex bouwen aan de Ebbinge Wubbenlaan, bestaande uit negen appartementen, bestemd voor senioren met een zorgbehoefte en een laag inkomen. Het pand komt tegenover de Hema. Een bestaand pand moet wijken.

Omwonenden en ondernemers zijn tegen. Buurtgenoten vinden het gebouw, bestaande uit drie woonlagen, veel te massaal. Hun woongenot wordt aangetast, de parkeerdruk is hoog, de privacy is in het geding en de verkeersveiligheid zou afnemen. En het is al zo druk op de Ebbinge Wubbenlaan.

Parkeren

Winkeliers zijn ook kritisch. Ondernemers zijn niet zozeer tegen het appartementencomplex, maar ze vrezen wel dat de bewoners en hun gasten de parkeerplaatsen van klanten in gaan nemen. Het appartementencomplex krijgt veertien parkeerplaatsen. Ruim voldoende, vindt VechtHorst. De woonstichting wijst naar de doelgroep die over het algemeen weinig auto’s heeft.

Aanvankelijk waren B en W van Staphorst ook tegen, vanwege te weinig parkeerplaatsen. VechtHorst paste het plan daarop aan en voegde drie parkeerplaatsen toe tot nu veertien. Binnen de normen die ook de gemeente heeft voor dit soort woningen, laat de woonstichting fijntjes weten. Het college vindt het plan nu wel goed en ze legde het plan voor aan de gemeenteraad. Dinsdagavond kwam het aan de orde.

Kritisch

Het project leeft enorm in de buurt. De raadzaal en de gang zat vol met mensen die zeer kritisch zijn. De VechtHorst zegt met dit plan te voldoen aan de woonvisie van de gemeente die meer huizen wil voor eenpersoonshuishoudens. Dit past perfect in dat beleid. Het is bovendien de taak van een woningstichting om dat te doen.

Het CDA is kritisch. De partij wil twee parkeerplaatsen per appartement, zoals gebruikelijk is in Staphorst de gemeente met heel veel auto’s. Als dat niet kan, dan volgens het CDA maar minder appartementen. Andere partijen zijn ook redelijk kritisch, met name op het parkeren. Ook goede gesprekken voeren met de buurt wordt van harte aanbevolen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.