abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Behoud De Lommert zoekt het hogerop

Geplaatst op Saturday 24 November 2018 11:51
  • © Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Werkgroep Behoud De Lommert die strijdt tegen de komst van drie windmolens in De Lommert zoekt het hoger op. Een vertegenwoordiger van de verontruste inwoners sprak woensdagmiddag in bij de Statencommissie Milieu en Energie in de Staten van de provincie Overijssel.

De bewoners vinden dat ze niet gehoord worden door de gemeente Staphorst als het gaat om de plaatsing van molens. Voor 2021 moet Staphorst van de provincie nog 12 megawatt aan windenergie realiseren. De bewoners vinden dat er op z’n minst een onafhankelijk onderzoek moet komen naar geschikte gebieden in de gemeente. Als hun gebied als beste uit de bus rolt, zijn ze akkoord. Een bureau maakte eerder een lijstje met geschikte locaties. De Lommert zat er ook.

De toewijzing is volgens hen niet democratisch gebeurd, want de Staphorster gemeenteraad bepaalde niet waar de molens komen. De PVV schaarde zich aan de kant van de bewoners. ‘Gisteren in commissie gesproken over windmolens in Staphorst. Mensen willen ze niet. GroenLinks en PvdD hebben niets gezegd. Niets! Het kan ze geen bal schelen als mensen er last van hebben. Waardeloze partijen.’

Ook de SGP in de Staten toonde zich kritisch. De Partij schrijft op Twitter: ‘Bewoners beklagen zich over windmolenbeleid Staphorst: „Totaal visieloos.” Duidelijke taal. Geen extra windmolens in Staphorst. Al meer genoemd, waarom dwang richting Staphorst, terwijl Losser bijvoorbeeld geen toestemming krijgt?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.