abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Staphorst

Gemeente wint Mooiwaarts wisseltrofee vanwege EPOS

Geplaatst op maandag 3 december 2018 17:20
  • Wethouder Mulder (midden) geflankeerd door de leden van het projectteam: links J. van den Berg en rechts D. Schut. © Gemeente Staphorst

pinterestmail

Staphorst - De gemeente Staphorst heeft de Mooiwaarts wisseltrofee gewonnen, vanwege de nieuwe en vooral vernieuwende werkwijze EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst). Met het thema ‘Van denken naar doen’, werd de gemeente Staphorst geprezen om de voortvarendheid waarmee ze aan de slag is gegaan met de nieuwe Omgevingswet.

De trofee is een initiatief van de Federatie voor Ruimtelijke Kwaliteit. EPOS is een fundamentele andere werkwijze als het gaat om ruimtelijke kwaliteit. De burger krijgt de regie en verantwoordelijkheid terug en de gemeente als het gaat om ruimtelijke ordening.

De burger krijgt veel meer verantwoordelijkheid, de gemeente doet een stap terug. Daarmee speelt de gemeente vroegtijdig in op de nieuwe Omgevingswet. Volgens de jury getuigt de nieuwe werkwijze van lef en toont Staphorst zich hiermee innovatief en vooruitstrevend. Staphorst ontwikkelde EPOS helemaal zelf.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.