abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Staphorst

Gemeente wint Mooiwaarts wisseltrofee vanwege EPOS

Geplaatst op Monday 3 December 2018 17:20
  • Wethouder Mulder (midden) geflankeerd door de leden van het projectteam: links J. van den Berg en rechts D. Schut. © Gemeente Staphorst

pinterestmail

Staphorst - De gemeente Staphorst heeft de Mooiwaarts wisseltrofee gewonnen, vanwege de nieuwe en vooral vernieuwende werkwijze EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst). Met het thema ‘Van denken naar doen’, werd de gemeente Staphorst geprezen om de voortvarendheid waarmee ze aan de slag is gegaan met de nieuwe Omgevingswet.

De trofee is een initiatief van de Federatie voor Ruimtelijke Kwaliteit. EPOS is een fundamentele andere werkwijze als het gaat om ruimtelijke kwaliteit. De burger krijgt de regie en verantwoordelijkheid terug en de gemeente als het gaat om ruimtelijke ordening.

De burger krijgt veel meer verantwoordelijkheid, de gemeente doet een stap terug. Daarmee speelt de gemeente vroegtijdig in op de nieuwe Omgevingswet. Volgens de jury getuigt de nieuwe werkwijze van lef en toont Staphorst zich hiermee innovatief en vooruitstrevend. Staphorst ontwikkelde EPOS helemaal zelf.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.