abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Staphorst

Doorstart woningbouw wijk De Slagen in Staphorst

Geplaatst op maandag 3 december 2018 18:51
  • v.l.n.r.: de heer Dons, wethouder Mulder en de heer Van der Walle © Gemeente Staphorst

pinterestmail

Staphorst - Staphorst Ontwikkeling BV en gemeente Staphorst hebben overeenstemming bereikt over een tweetal onderwerpen. Het gaat om de afronding van de huidige wijk en het ontwikkelen van de tweede fase in De Slagen.

De verkoop in nieuwbouwwijk De Slagen in Staphorst lag ongeveer tien jaar stil. Met de verkoop en realisatie van de circa 40 woningen kan deze fase afgerond worden, ook wat betreft de wegen, trottoirs en inrichting. Vanaf 18 december start Staphorst Ontwikkeling de verkoop van de kavels in fase 1 De Slagen.

Leefbaarheid huidige wijk

Om te voldoen aan de wens voor meer parkeerplaatsen, groen en speelruimte, worden een aantal woningkavels benut. Inwoners van de wijk kunnen tijdens de inloopbijeenkomst op 6 december meepraten over de inrichting hiervan. Als gemeente investeren we hierin en dragen we bij aan de leefbaarheid van de wijk.

Gasaansluiting

Het grondgebied fase 1 is vanwege de huidige nieuwbouw voorzien van een gasnetwerk. Omdat er al een gasnetwerk ligt, heeft het college op basis van landelijke wetgeving kunnen besluiten om kopers van de circa 40 kavels de keuze te bieden of zij gebruik willen maken van het gasnetwerk of gasloos gaan bouwen.

Netwerkbedrijf RENDO heeft als doelstelling dat zij in 2030 duurzaam (groen)gas door het bestaande netwerk willen distribueren.

Woningbouw fase 2 De Slagen

Ten zuiden van de 1e fase van De Slagen, wordt fase 2 De Slagen ontwikkeld. Om tot een moderne woonwijk te komen, die inspeelt op de huidige woonwensen, zal waar nodig het bestaande bestemmingsplan aangepast worden. Het huidige bestemmingsplan komt uit 2014. In dit plandeel wordt ook sociale woningbouw gerealiseerd, in overleg met Vechthorst en Staphorst Ontwikkeling BV. Het bouwen voor de huurders is ook een belangrijk doel.

‘Dit is een prachtig resultaat voor onze gemeenschap’, vertelt wethouder Lucas Mulder. ‘De afgelopen periode is er veel werk verzet om de woningbouw in De Slagen vlot te trekken, ook door het vorige college en Staphorster aannemers. Mooi dat we stappen hebben gezet, nu aan de slag met elkaar, ruimte voor nieuwe woningen’.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.