abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Gemeente maakt plan voor opwaarderen Museumsteeg

Geplaatst op woensdag 12 december 2018 13:49
  • De Museumsteeg met links de hoeve van Kruidhof. © Streekredactie

pinterestmail

Staphorst - De gemeente Staphorst gaat een plan maken voor het opwaarderen van de Museumsteeg. Hierin wordt ook de aankoop van de boerderij van Kruidhof meegenomen. De boerderij staat te koop en Museum Staphorst wil de hoeve graag bij het museum aantrekken.

Voordat B en W tot concrete stappen overgaan, zoals de aankoop van de boerderij, komt ze terug bij de gemeenteraad, zo zegde wethouder Lucas Mulder toe. Dan wordt ook duidelijk wat het allemaal gaat kosten en hoe de constructies worden. Het kan ook zijn dat de gemeente het pand niet aankoopt. In dit geval wordt nagedacht over een uitbreiding op het museumterrein. Als de koop doorgaat, wordt het museum eigendom, maar blijft de ondergrond van de gemeente, net als nu.

Het museum heeft ruimtetekort en ook de gemeente wil dat Museum Staphorst het culturele hart van de gemeenschap wordt. Zo staat het ook in een startnotitie die gisteravond aan de orde kwam. De bezoekersaantallen nemen toe en het parkeren begint ook een probleem te worden.

Zes eigenaren

Het CDA in de raad wil het eigenlijk anders: eerst het pand aanschaffen en dan een plan maken. Gemeentebelangen zegt grote twijfels te hebben bij de aanschaf van de boerderij. Vanwege de kosten - het gaat vele tonnen kosten – maar ook vanwege de burgers die aan de steeg wonen.

De smalle straat is van zes eigenaren. Gemeentebelangen vindt dat het college om te beginnen heel goed in gesprek moet gaan met burgers die er wonen. Al eerder voegde het museum een boerderij toe aan het complex. Burgers die er wonen, wonen straks bijna in het museum, met veel aanloop. Het is nog maar de vraag of de aanwonenden daarop zitten te wachten.

Een kritische burger, de heer Hartman uit Staphorst, sprak gisteravond in. Hij vindt dat gemeente het geld beter kan gebruiken dan voor tonnen een pand aan te kopen. Er zit asbest in en mogelijk moet de grond gesaneerd worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.