abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Staphorst

Gemeente Staphorst krijgt rekening voor afsluiten terrein Talen

Geplaatst op woensdag 12 december 2018 15:28
  • De gemeente heeft het terrein in Staphorst afgesloten. © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst / Den Haag - Meer dan 1300 euro aan proceskosten mag de gemeente Staphorst betalen aan afvalverwerker Albert Talen. Dat heeft de Raad van State vanmiddag bekendgemaakt.

De Raad houdt de gemeente verantwoordelijk voor de spoedprocedure die de afvalverwerker startte, nadat de gemeente zijn bedrijfsterrein aan de Burgemeester Niemeijerstraat afsloot met hekken.

Intussen heeft de gemeente dit omstreden besluit weer ingetrokken. Waarschijnlijk zag ze de bui al hangen. De Raad van State uitte onlangs tijdens de spoedzitting over deze zaak zeer stevige kritiek op de gemeente. Er was voor een wel erg zwaar middel gekozen om Talen aan te pakken. Hij kon zijn terrein niet meer op en er kwam bewaking voor dag en nacht. De afvalverwerker zou voor alle kosten opdraaien.

Olievaten

De reden voor de afsluiting was de vondst van enkele vaten met olie op het bedrijfsterrein. Talen had geen toestemming om die daar op te slaan. Maar wat hoogstwaarschijnlijk ook moet hebben meegespeeld bij de gemeente is de brand die onlangs woedde op een bedrijfsterrein van Talen in Meppel. Dat gebeurde onder verdachte omstandigheden. Talen lag daar overhoop met de eigenaar van het terrein. Kort nadat hij zijn biezen pakte, ontstond de brand.

Na de vondst van de olie op het terrein in Staphorst werd het terrein meteen afgesloten vanwege acuut brandgevaar. De Raad van State begreep niet waarom dit middel werd ingezet. Talen had de olie ook gewoon kunnen weghalen en dan was het brandgevaar geweken en hoefde het terrein ook niet te worden afgezet.

Met het ongedaan maken van de afsluiting, is deze zaak waarschijnlijk nog niet klaar. Talen heeft schade geleden door de maatregel en die rekening zal hij de gemeente vermoedelijk gaan presenteren.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.