abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Gemeente Staphorst krijgt rekening voor afsluiten terrein Talen

Geplaatst op Wednesday 12 December 2018 15:28
  • De gemeente heeft het terrein in Staphorst afgesloten. © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst / Den Haag - Meer dan 1300 euro aan proceskosten mag de gemeente Staphorst betalen aan afvalverwerker Albert Talen. Dat heeft de Raad van State vanmiddag bekendgemaakt.

De Raad houdt de gemeente verantwoordelijk voor de spoedprocedure die de afvalverwerker startte, nadat de gemeente zijn bedrijfsterrein aan de Burgemeester Niemeijerstraat afsloot met hekken.

Intussen heeft de gemeente dit omstreden besluit weer ingetrokken. Waarschijnlijk zag ze de bui al hangen. De Raad van State uitte onlangs tijdens de spoedzitting over deze zaak zeer stevige kritiek op de gemeente. Er was voor een wel erg zwaar middel gekozen om Talen aan te pakken. Hij kon zijn terrein niet meer op en er kwam bewaking voor dag en nacht. De afvalverwerker zou voor alle kosten opdraaien.

Olievaten

De reden voor de afsluiting was de vondst van enkele vaten met olie op het bedrijfsterrein. Talen had geen toestemming om die daar op te slaan. Maar wat hoogstwaarschijnlijk ook moet hebben meegespeeld bij de gemeente is de brand die onlangs woedde op een bedrijfsterrein van Talen in Meppel. Dat gebeurde onder verdachte omstandigheden. Talen lag daar overhoop met de eigenaar van het terrein. Kort nadat hij zijn biezen pakte, ontstond de brand.

Na de vondst van de olie op het terrein in Staphorst werd het terrein meteen afgesloten vanwege acuut brandgevaar. De Raad van State begreep niet waarom dit middel werd ingezet. Talen had de olie ook gewoon kunnen weghalen en dan was het brandgevaar geweken en hoefde het terrein ook niet te worden afgezet.

Met het ongedaan maken van de afsluiting, is deze zaak waarschijnlijk nog niet klaar. Talen heeft schade geleden door de maatregel en die rekening zal hij de gemeente vermoedelijk gaan presenteren.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.