abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het doel om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn, blijft s...
Zuidwolde - Joop de Wolde zit in zijn winkel vol met microscopen. Hij le...
Staphorst - Grietje Akkerman in Staphorst zat voor de webcam en een stuk...
Meppel - Het zijn mooie tijden voor Alcides-spits Jermain Wobbes. Hij zi...
Staphorst

Provincie gaat geen onderzoek doen naar windmolens De Lommert

Geplaatst op vrijdag 14 december 2018 15:41
  • Opname van een turbine in Rouveen, 130 meter hoog tot de tip. De molens in Staphorst gaan daar zeventig meter overheen. © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Er komt geen onderzoek van de provincie Overijssel naar de procedure rondom de komst van drie windmolens in gebied De Lommert in Staphorst.

De SP had hierom gevraagd. Volgens deze partij hadden de omwonenden geen inspraak en was dit wel een van de voorwaarden om molens te plaatsen.

Een meerderheid in Provinciale Staten vindt het een gemeentelijke kwestie en ziet onvoldoende aanleiding om vanaf het provinciehuis in te grijpen. De SP, de PvdA, PvdD en 50PLUS en PVV hadden bezwaren. Dat is geen meerderheid.

Geen inspraak

Bewoners van De Lommert vinden dat ze geen inspraak hebben gehad. Ze hoorden pas dat er molens kwamen, toen de Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst van B en W van Staphorst toestemming kregen de molens te bouwen in De Lommert. De Coöperatie die een honderd procent coöperatief plan heeft won de ‘wedstrijd’ die de gemeente uitschreef: maak een plan wat coöperatief is, waarin maximale participatie is en zo min mogelijk overlast. WDS won met een plan in De Lommert.

Overijssels gedeputeerde Annemieke Traag is het niet eens met de kritiek. Volgens haar handelde Staphorst juist heel zorgvuldig en is er wel inspraak geweest. Ook profiteren veel inwoners van Staphorst mee bij de opbrengsten van de windturbines en dat is heel bijzonder.

Bewoners van De Lommert zijn teleurgesteld.

  • gallerij afbeelding

    Hier komen de molens. © Pondera

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.