abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Alfred Stegeman: ‘Proces windmolens moet opnieuw’

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019 15:10
  • © Streekredactie / Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Een van de grootste criticasters van de manier waarop de locatie voor nieuwe windmolens in Staphorst tot stand kwam, is Alfred Stegeman van Gemeentebelangen. De partij heeft twee van de zeventien zetels.

Het coöperatieve plan van Wij Duurzaam Staphorst is volgens Stegeman prima, alleen de democratische inbedding deugt volgens hem niet. ‘Een initiatiefnemer bepaalt waar de molens komen en niet de gemeenteraad. Dat kan niet.’

Stegeman vindt dat het proces om tot een locatie te kopen opnieuw moet. Hij stak eind vorig jaar de hand in eigen boezem en zei dat ook zijn partij het niet goed heeft gezien. ‘Na deze kritische brief van Defensie’, vind ik dat des te meer,’ laat hij weten.

Ook de PvdA is kritisch. Coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en SGP vinden dat je niet tijdens het spel de regels mag veranderen en dit zijn de kaders waar initiatiefnemers en ook Wij Duurzaam Staphorst mee op pad zijn gestuurd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.