abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Staphorst

Onderzoek naar opstellingen van windmolens

Geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 14:19
  • © Eelco Kuiken

pinterestmail

Staphorst - Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst biedt de omwonenden de gelegenheid om hun mening over de gewenste opstelling te geven voor windmolens in De Lommert. Er wordt momenteel naar vier opstellingsalternatieven onderzoek gedaan.

De coöperatie laat weten dat een ander alternatief binnen het zoekgebied ook mogelijk is en op te geven is.

De stichting moet 12 megawatt aan windenergie invullen, een opdracht van de provincie aan de gemeente. WDS mag het doen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat aanwezigen tijdens de infoavond vorige week op een kaart hun voorkeur aangaven, ook omdat de opstellingsalternatieven al sinds september 2018 bekend zijn.

Extra bedenktijd

Op verzoek van meerdere omwonenden om twee weken extra bedenktijd te krijgen, heeft Wij Duurzaam Staphorst hier ruimte voor gecreëerd. De betreffende omwonenden kunnen nu tot woensdag 6 februari hun advies inleveren bij WDS Hiervoor zijn bij de eerder aangeschreven omwonenden formulieren verspreid.

Wij Duurzaam Staphorst is blij te merken dat er inmiddels ruim gebruikt wordt gemaakt van de inspraak. Roelof Compagner: ‘Omwonenden kunnen vrijuit hun mening geven en het helpt ons als coöperatie om erachter te komen wat de meningen zijn over de verschillende alternatieven.’

Naast het advies van de omwonenden is er ook een klankbordgroep van waaruit adviezen voortkomen. Samen met de conclusies van de onderzoeken zal het bestuur van Wij Duurzaam Staphorst half februari een keuze voor de voorkeursopstelling maken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.