abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Staphorst

De Streek-Noord in Rouveen doet niet aan echtscheiding

Geplaatst op dinsdag 19 februari 2019 08:56
pinterestmail

Rouveen - Van alle Nederlandse buurten ligt het percentage gescheiden inwoners het laagst in de buurt Rouveen Streek-Noord. Geen enkele inwoner is hier namelijk gescheiden. Deze conclusie trekt Gecertificeerde Mediators, dat onderzoek deed naar het percentage gescheiden inwoners in Nederlandse buurten.

De landelijke organisatie voor mediation baseerde deze conclusie op landelijke CBS data van buurten met 500 of meer inwoners. Rouveen Streek-Noord is volgens het CBS de buurt van diverse postcodes van de Oude Rijksweg, Dekkersland, Geezenland, Scholenweg, Kleine Conrad, Conradsweg, Conradkade, Bisschopsweg en Schoolwijksweg.  

Staphorst is op het gebied van echtscheiding de vreemde eend in de bijt. In een gemiddelde buurt in Nederland ligt het percentage gescheiden inwoners op 9,2%. Met uitzondering van vier studentenbuurten, is Rouveen Streek-Noord in Staphorst de enige buurt in Nederland zonder gescheiden inwoners.

‘Mogelijk houdt dit verband met de christelijke geloofsovertuiging, getuige het stemgedrag in deze buurt’, aldus de onderzoekers. ‘In de twee buurten van Staphorst met een significant hoger scheidingspercentage wordt aanzienlijk minder christelijk gestemd.’

Het percentage gescheiden inwoners blijkt het hoogst te liggen de wijk Lemmender, in Brunssum (Limburg).

Een kwart van de inwoners (25,13%) is hier namelijk gescheiden. Buurten met een erg hoog percentage gescheiden inwoners zijn ook te vinden in Venlo, Capelle aan den IJssel, Amsterdam, Den Helder en Leeuwarden. Goed verspreid over het land dus.

Ook de buurt Flatwijk in Uden heeft een hoog percentage gescheiden inwoners (22,4%). Flatwijk heeft een tekenende naam voor de gemiddelde buurt met veel gescheiden bewoners. Mensen die een echtscheiding achter de rug hebben, wijken namelijk vaak uit naar buurten met veel hoogbouw. De tien buurten met het hoogste percentage blijken vooral te bestaan uit flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen.

Deze en andere regionale onderzoeksresultaten zijn terug te vinden in De Nationale Echtscheidingsmonitor.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.