abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Staphorst

Everth en Frenske uit Staphorst te zien in Ik Vertrek

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019 14:53
  • Het kasteel uit 1904 dat het echtpaar heeft gekocht. © Everth Visscher

pinterestmail

Staphorst - Everth Visscher (61), geboren en getogen aan de Schapendijk in Punthorst, droomt van een Frans château en vindt er een in de Pays de Loire. Samen met zijn vrouw Frenske (61), van oorsprong uit Staphorst, begint hij aan de verbouwing van het oude kasteel.

Maar alles verandert wanneer Frenske ziek wordt. Het echtpaar is zaterdag te zien in het NPO-programma Ik Vertrek. Het paar wordt al bijna drie jaar gevolgd met de camera. Ook in Staphorst zijn veelvuldig opnames gemaakt.

Het echtpaar woonde de laatste jaren in Dedemsvaart. Zelfstandig ondernemer Everth Visscher heeft vijf auto’s en een vrijstaand huis. Maar een Frans château, dát heeft hij nog niet. Door te zoeken naar het ‘goedkoopste kasteel van Frankrijk’ heeft hij zijn droomkasteel in een muisklik gevonden. Ik Vertrek volgt Everth wanneer hij samen met zijn vrouw Frenske aan zijn avontuur in de Pays de Loire begint. Het is een kasteel uit 1904.

Everth heeft grootse plannen. Zo wil hij het château met twintig kamers waar al veertig jaar helemaal niets aan is gedaan omtoveren tot een chambres d’hôtes met minicamping. En dat terwijl Frenske het allemaal maar een gedoe vindt, zo net voordat ze met pensioen gaan. Toch beginnen ze samen aan de klus. Alles verandert wanneer Frenske kanker krijgt en haar behandeling in Nederland moet ondergaan.

Ik vertrek op NPO 1, zaterdag 16 maart om 20:30 uur

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.