abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Westerveld

Seizoen Jeugdtheater Diever loopt ten einde

Geplaatst op dinsdag 9 april 2019 08:24
  • De jongste groepen speelden dit jaar ‘Romeo & Julia in 10 minuten’. © Koen Timmerman

pinterestmail

Diever - Het seizoen van Jeugdtheater Diever zit er bijna weer op. Dit weekeinde vonden na een half jaar werken, onder grote belangstelling de eindpresentaties plaats.

Liefst 64 jongeren tussen 8 en 18 jaar volgden dit seizoen de toneellessen bij Jeugdtheater Diever. Onder begeleiding van Grytha Visser en Philippien Bos maakten de allerjongsten kennis met theater en werden de al gevorderden verder bijgespijkerd. Het Jeugdtheater Diever geldt als kweekvijver voor het ‘grote’ theater in Diever: de jaarlijkse Shakespearevoorstellingen. Iedereen is welkom bij de lessen en het doen van auditie is niet nodig.

Afgelopen weekend presenteerden alle groepen het eindresultaat van het afgelopen toneeljaar aan het publiek. De jongste groepen speelden dit jaar ‘Romeo & Julia in 10 minuten’. Met deze grappige versie van het beroemde Shakespeare-stuk die buiten voor het Shakespearetheater werd opgevoerd, verraste de jongste jeugd de vele bezoekers. De productiegroep geregisseerd door Grytha Visser, speelde in het Globetheater Macbeth. Het verhaal vertelt de geschiedenis van de Schotse generaal Macbeth, die van drie heksen de voorspelling krijgt dat hij koning van Schotland wordt. Aangespoord door zijn vrouw helpt Macbeth het lot een handje door koningin Deoch te doden. Na deze moord volgen er meer.

Genieten

De jongeren van de productiegroep zetten met deze voorstelling een forse prestatie neer, ondersteund door figuranten, een spannend decor, kostuums en muziek gemaakt en samengesteld door vrijwilligers. Ruim 200 ouders, kennissen en andere belangstellenden genoten van de eindpresentaties van de jeugdgroepen. Velen waren onder de indruk en geraakt door sommige scènes. ‘Knap dat kinderen van deze leeftijd, dit op zo’n indrukwekkende manier weten te brengen.’

Het Jeugdtheater brengt Macbeth op 12, 13 en 14 juli nog drie keer. Op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur, op zondag om 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.shakespearetheaterdiever.nl of aan de kassa bij het theater. Kinderen tussen de 8 en 18 jaar die nieuwsgierig zijn naar het Jeugdtheater Diever of toneelles in Diever willen volgen, zijn zaterdag 7 september van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom tijdens de instapdag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.