abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Westerveld

Deelnemers Corso Frederiksoord presenteren de wagens

Geplaatst op woensdag 10 april 2019 13:55
  • De wagenbouwers van het corso in Frederiksoord hadden zich verzameld in de kas. © Persfoto

pinterestmail

Frederiksoord - De deelnemers aan Corso Frederiksoord hebben de maquettes gepresenteerd van de wagens die zij gaan bouwen. De verschillende voorontwerpen gaven alvast het idee of de sfeer weer van de wagens die tijdens in Corso Frederiksoord in het tweede weekeinde van september te bewonderen zijn. Het corsothema is dit jaar ‘Feest’.

De avond voor de wagenbouwers kende een grote opkomst. Alle twaalf corsogroepen, commissieleden en bestuur waren vertegenwoordigd. Ook de nieuwe corsogroep uit Wapse genaamd ‘Wapserplein’ was aanwezig. De naam van deze groep is ontstaan omdat de initiatiefnemers met hun bedrijven uit Wapse afgelopen najaar samen op het plein van de in Frederiksoord gehouden ondernemersbeurs stonden.

De presentatieavond in de kas in de Tuinen van Frederiksoord werd geleid door de nieuwe corsovoorzitter Joost Ottink. Die bracht de aanwezigen op de hoogte bracht van de lopende ontwikkelingen. Eerst presenteerden de corsogroepen hun plannen. Het publiek krijgt dit jaar wagens te zien met als onderwerpen bijvoorbeeld Oktoberfest, Gay-Pride, Zwarte Cross en gemaskerd bal.

Nieuwe mozaiekgroep

Ook is er een nieuwe ‘mozaïekgroep’. Deze groep die afkomstig is uit Wilhelminaoord zal zorgen dat er in de omgeving van Frederiksoord nog een mooi mozaïekwerk bij komt te staan. Net als de wagens, worden de werken van de mozaïekgroepen ook beoordeeld op creativiteit en kundigheid. De mozaïeken zijn overigens al te bewonderen, verspreid in de omgeving van Frederiksoord, voor het corsoweekend van start gaat.

Tijdens de 59ste editie van het Corso Frederiksoord rijden zaterdag 14 september de corsowagens ’s middags en ’s avonds over de weg door het dorp. Ook ontbreekt dan het kindercorso niet. Op zondag 15 september kunnen bezoekers de wagens bewonderen op het terrein van de Tuinen in Frederiksoord.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.