abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Westerveld

Vledder lonkt samen met Drenthe naar Chinese toerist

Geplaatst op woensdag 10 april 2019 16:52
  • Chinese toeristen in Giethoorn. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Vledder - Chinese toeristen die het centrum van Vledder gebruiken als toegangspoort naar Drenthe? En met hotel Brinkzicht in Vledder als stralende middelpunt. Het zou zo maar eens waarheid kunnen worden.

Eigenaar Harrie de Jong van hotel Brinkzicht maakte onlangs onderdeel uit van een delegatie van Drentse bestuurders en ondernemers die een bezoek bracht aan China. In Jiaxing City bij Sjanghai bezochten honderden touroperators, waaronder de top 100 van China, een gezaghebbende toeristische beurs. De Drentse beursstand ter plekke werd bemand door bestuurders en ondernemers uit de provincie Drenthe, waaronder ook de ‘Meest markante Horeca Ondernemer van Drenthe’ Harrie de Jong van hotel Brinkzicht in Vledder. Gewapend met reisgidsen, complete arrangementen en Delfts blauwe klompjes als cadeautje werd Drenthe in China als topbestemming op de kaart gezet.

Reisbureau Brinkzicht, ook eigendom van Harrie de Jong, wordt het Nederlandse aanspreekpunt voor de Chinese touroperators. ‘Drenthe heeft vorig jaar een vriendschapsverdrag getekend met het stadsbestuur van Jiaxing City en mr. Gu, een plaatselijk kopstuk. Gu heeft onder meer een groot netwerk van touroperators en is voorzitter van plaatselijke Kamer van Koophandel. En hij is ook dol op Drenthe. Afgelopen jaar zijn er over en weer veel bezoeken geweest, er groeide een mooie vriendschap en we hebben besloten samen te gaan werken’, zo vertelt De Jong.

Eerste stap

Eerste stap volgens de ondernemer uit Vledde zijn groepsreizen. ‘Voor de Chinese touroperators stellen we elfdaagse arrangementen samen naar hotspots als de Keukenhof. Ons Touringcar Bedrijf Brinkzicht haalt de Chinese toeristen op vanaf elk vliegveld in Nederland. De overnachtingen zijn allemaal in Drenthe, in ons Hotel Brinkzicht in Vledder en Van der Valk of Parc Sandur in Emmen. We bieden daarom ook een uitgebreid excursiepakket in Drenthe aan. Zo kunnen we de toeristische sector in de regio een economische boost geven en Drenthe top of mind maken.’

Leuk detail: Gu reikte aan de Jong de ‘Tourism Exploration Award’ uit voor zijn inzet om de connecties met Drenthe tot een concreet succes te maken.

WeChat account

De Jong: ‘Het was een hele heisa, maar we hebben een WeChat account gekregen. Een soort Twitter, Facebook en WhatsApp tegelijk. Maar je kunt er ook mee betalen en veel meer. Ons speciaal voor deze beurs ontwikkelde miniprogramma, een soort app, draait nu in WeChat. Touroperators kunnen daarmee reizen selecteren, wensen aangeven en offertes aanvragen.’ Drenthe opent in Jiaxing City ook een Drentse ‘ambassade’. Doel is, net als op de beurs, de mogelijkheden van Drenthe met de Chinese toeristische sector delen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.