abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Westerveld

Zomerzinnen komt met bekende namen

Geplaatst op woensdag 10 april 2019 15:10
  • Schrijver Tommy Wieringa die een verleden heeft in Dwingeloo, boeide in 2018 het publiek van begin tot eind. © Gerrit Boer

pinterestmail

Diever/Dwingeloo – Het programma voor de 13e editie van Zomerzinnen, het grootste literatuur- en muziekfestival van Noord-Nederland, is bekend. Op zaterdag 22 juni komen onder meer de schrijvers Levi Weemoedt, Tsead Bruinja en Tessa de Loo naar Dwingeloo. Muzikant Frank Groothof brengt die dag een ode aan het oeuvre van Harry Bannink.

Het programma van Zomerzinnen is vanmiddag bekendgemaakt in de bibliotheek in Diever. Zomerzinnen is in 2007 als literair midzomerfestival begonnen: laagdrempelig, gezellig, met cultuur op niveau, georganiseerd door Biblionet Drenthe in samenwerking met alle literaire organisaties en veel vrijwilligers. In de loop der jaren is het festival gegroeid en op verschillende plaatsen in Drenthe gehouden. Zomerzinnen had al eens plaatsgevonden in Dwingeloo en keerde daar vorig jaar definitief terug.

Tijdens Zomerzinnen worden in de zalen van Hotel & Restaurant Wesseling en Grand Café de Brink, in de Sint Nicolaaskerk, het koetshuis en een grote tent lezingen en interviews gegeven. Dit jaar door onder meer Tsead Bruinja, Suzanna Jansen, Tessa de Loo, Vonne van der Meer, Marcel Möring, Erna Sassen, Rosita Steenbeek, Gerdien Verschoor, Bert Wagendorp, Levi Weemoedt, Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen.  Verder wordt die dag ook een bundel met in het Duits en Engels vertaalde gedichten van Erik Harteveld gepresenteerd..

Het festival Zomerzinnen is ook muzikaal een feest. Zo komt Frank Groothof op 22 juni met een ode aan het oeuvre van Harry Bannink, maken Bert Hadders en Ottto Groote een muzikale reis de grens over en de geschiedenis in en brengt Erik van Muiswinkel het programma ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P!

Het festivalterrein van Zomerzinnen op de Brink is gratis te bezoeken. Voor de lezingen en optredens wordt entree gevraagd.

Meer informatie over het literatuur- en muziekfestival: www.zomerzinnen.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.