abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
Westerveld

Half miljoen extra nodig voor dorpshuis en sportzaal Diever

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 16:59
  • Dingspilhuus © BUN/Michiel Kolle

pinterestmail

Diever - De nieuwbouw van een dorpshuis- en sportaccommodatie in Diever valt bijna een half miljoen euro duurder uit dan verwacht. De gemeenteraad stelde eerder 1.460.000 euro beschikbaar voor het vervangen van het Dingspilhuus, maar naar nu blijkt is dat veel te weinig.

In een extra vergadering komende dinsdag wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met een extra krediet van 484.000 euro.

Er wordt al meer dan twintig jaar gepraat over de vervanging van het Dingspilhuus in Diever. Na jarenlang gesteggel en vele plannen en colleges van B en W verder, leek een nieuwbouwvariant van het dorpshuis en de sportzaal in combinatie met scholengemeenschap Stad en Esch de uiteindelijke oplossing. Nu er weer een half miljoen euro bij moet, is het maar de vraag of de gemeenteraad van Westerveld bereid is om zomaar een half miljoen euro extra op te hoesten.

Dat de plannen duurder uitvallen, heeft te maken met de opgelopen bouwkosten de afgelopen jaren. Na de economische crisis zijn die kosten flink hoger geworden. Daarnaast besloot de raad de nieuwe sporthal te vergroten, er een tribune in te bouwen en toegankelijk te maken voor gehandicapten. Meer faciliteiten dan in het eerste voorstel. Ook dat moet financieel mogelijk gemaakt worden.

De extra raadsvergadering begint dinsdag om 19.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.