abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Westerveld

Jeugd geniet van Wampex (met VIDEO)

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 15:23
  • © Patrick Brouwer

pinterestmail

Vledder - Meer dan 170 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar hebben dit jaar deelgenomen aan de Junior Wampex in Vledder.

Verdeeld over 29 teams verschenen de deelnemers aan de start van het evenement dat zaterdag in de namiddag van start ging. Het late tijdstip van aanvang betekende dat de tocht grotendeels in het donker volbracht moest worden door de jeugd. De deelnemers hadden gemiddeld tussen de 5 en 6 uur nodig om de avontuurlijke tocht over de 10 tot maximaal 13 kilometer met hindernissen en de veelal uitdagende opdrachten af te leggen.

Eindbestemming

De laatste ploeg bereikte de eindpost om kwart voor een ‘s nachts. De eindbestemming lag dit keer in Doldersum bij Grenzeloos en zo. Daar was het de hele avond een drukte van belang met bezoekers die de aankomende ploegen binnenhaalden en de enthousiaste verhalen van de deelnemers over de belevenissen onderweg aanhoorden.

Uitdagingen

Ook dit jaar waren de opdrachten onderweg weer heel divers. Van een klauterparcours, een spel met lasers en spiegels tot een klimnet, een voelopdracht en een bierkratten race. Op een van de vennetjes in het prachtige bos tussen Vledder en Doldersum moesten de deelnemers een stuk varen met een kano. Zeker in het donker was dat spannend, maar gelukkig is niemand in het ijskoude water terecht gekomen. Een aantal posten was aangemerkt als ‘kijkpost’. Veel ouders en andere belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om de deelnemers daar aan te moedigen.

Op een aantal auto’s met aanhangers na die op de modderige bospaden vast kwamen te zitten, verliep de Junior Wampex prima. En dankzij de inzet van bijna 50 vrijwilligers die bij de voorbereiding en tijdens de tocht hadden meegeholpen, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.