abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Meppel - Er was eens een dominee die in 1944 in Meppel bivakkeerde. Hij ...
Meppel/Havelte - Wanneer hij tevreden zou zijn? ‘Met een plek bij de e...
Dalfsen - De gemeente Dalfsen gaat onderzoeken wat de mogelijkheden en k...
Zuidwolde - ‘Miljoenen mensen zijn hobbyschrijver, maar hun werk kan n...
...
Westerveld

Lokaal FNV huldigt leden trouwe leden

Geplaatst op maandag 16 april 2018 15:43
  • © Johan Logtenberg

mail

Vledder - Lokaal FNV Zuidwest Drenthe/Steenwijkerland heeft zaterdag haar jubilarissen gehuldigd. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in Hotel-Restaurant Brinkzicht in Vledder. Hulde was er voor de jubilarissen uit de gemeenten Westerveld, De Wolden en Meppel.

De jubilarissen van FNV Zuidwest Drenthe die in de eerste helft van dit jaar jubileren waren uitgenodigd voor de bijeenkomst. De mensen die in de tweede helft van dit jaar jubileren worden later dit jaar uitgenodigd. Dat geldt ook voor de jubilarissen uit de gemeente Steenwijkerland. Voor hen is het 22 september feest.

Nadat de jubilarissen van koffie/thee waren voorzien, opende Jacob Hartsuiker zaterdag de bijeenkomst. Hij verving voorzitter Ria Dijkstra die wegens omstandigheden niet aanwezig kon zijn. De overige leden van de werkgroep Johan Logtenberg, Henk Donker en Gerard Mulder waren ook aanwezig. Laatstgenoemde was zelf ook een van de jubilarissen, namelijk 50 jaar lid. Na zijn toespraak gaf Hartsuiker het woord aan de Vakbondsbestuurder van regio Noord, Johan Weijenberg. Hij ging o.a. in wat er gebeurde in het jaar dat de jubilarissen lid werden in 1993 (25 jaar lid); 1978 (40 jaar lid) 1968 (50 jaar lid); 1958 (60 jaar lid) en 1948 (70 jaar lid).

Betere waardering

De economie trekt aan maar het blijft bar en boos op de arbeidsmarkt. Daarom is het de hoogste tijd voor een betere waardering van de werkenden. Ook met de AOW en de pensioenen is van alles aan de hand. De FNV vindt dat het nu het moment is om daar ook iets aan te doen. Ook met de verhoging van de AOW leeftijd gaat het veel te snel. Het kabinet roept dat dit jaar de koopkracht voor iedereen stijgt, maar dat klopt niet. M.n. de pensioenuitkeringen zijn de laatste 10 jaar niet aangepast.

Onder het genot van een drankje werden de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder. Bij het opspelden van de insignes maakte bestuurslid van Lokaal FNV Zuidwest Drenthe, Johan Logtenberg, foto’s en die kunnen vanaf 21 april a.s. worden bekeken op www.zuidwestdrenthe-fnv.nl. (tabblad foto’s).

Jubilarissen

Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 46 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 14 jubilarissen; 40 jaar lid: 13 leden; 50 jaar lid: 13 leden en 60 jaar lid: 5 leden. Een lid was 70 jaar lid en aan hem werd een oorkonde uitgereikt. Ook was hij deze dag jarig en daar werd ook extra aandacht aan geschonken.

De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt de insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuis gebracht. Ook van de bestuursleden waren enkele partners aanwezig.

Lunch

Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch. Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen of hun partner nog een prachtig boeket bloemen. De jubilarissen kunnen terugzien op een geslaagde en gezellige bijeenkomst.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...