abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Meppel - De 118 jaar oude klipper-aak Liberté, het pannenkoekenschip va...
Nijeveen - Voor de zestiende keer stond het Meezingfestijn Nijeveen zate...
Vollenhove - VENO tegen Havelte, zondagmiddag, ergens tussen kwart voor ...
De Wijk - ‘Wij willen de goeden niet laten lijden onder de kwaden, maa...
Westerveld

Lokaal FNV huldigt leden trouwe leden

Geplaatst op maandag 16 april 2018 15:43
  • © Johan Logtenberg

pinterestmail

Vledder - Lokaal FNV Zuidwest Drenthe/Steenwijkerland heeft zaterdag haar jubilarissen gehuldigd. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in Hotel-Restaurant Brinkzicht in Vledder. Hulde was er voor de jubilarissen uit de gemeenten Westerveld, De Wolden en Meppel.

De jubilarissen van FNV Zuidwest Drenthe die in de eerste helft van dit jaar jubileren waren uitgenodigd voor de bijeenkomst. De mensen die in de tweede helft van dit jaar jubileren worden later dit jaar uitgenodigd. Dat geldt ook voor de jubilarissen uit de gemeente Steenwijkerland. Voor hen is het 22 september feest.

Nadat de jubilarissen van koffie/thee waren voorzien, opende Jacob Hartsuiker zaterdag de bijeenkomst. Hij verving voorzitter Ria Dijkstra die wegens omstandigheden niet aanwezig kon zijn. De overige leden van de werkgroep Johan Logtenberg, Henk Donker en Gerard Mulder waren ook aanwezig. Laatstgenoemde was zelf ook een van de jubilarissen, namelijk 50 jaar lid. Na zijn toespraak gaf Hartsuiker het woord aan de Vakbondsbestuurder van regio Noord, Johan Weijenberg. Hij ging o.a. in wat er gebeurde in het jaar dat de jubilarissen lid werden in 1993 (25 jaar lid); 1978 (40 jaar lid) 1968 (50 jaar lid); 1958 (60 jaar lid) en 1948 (70 jaar lid).

Betere waardering

De economie trekt aan maar het blijft bar en boos op de arbeidsmarkt. Daarom is het de hoogste tijd voor een betere waardering van de werkenden. Ook met de AOW en de pensioenen is van alles aan de hand. De FNV vindt dat het nu het moment is om daar ook iets aan te doen. Ook met de verhoging van de AOW leeftijd gaat het veel te snel. Het kabinet roept dat dit jaar de koopkracht voor iedereen stijgt, maar dat klopt niet. M.n. de pensioenuitkeringen zijn de laatste 10 jaar niet aangepast.

Onder het genot van een drankje werden de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder. Bij het opspelden van de insignes maakte bestuurslid van Lokaal FNV Zuidwest Drenthe, Johan Logtenberg, foto’s en die kunnen vanaf 21 april a.s. worden bekeken op www.zuidwestdrenthe-fnv.nl. (tabblad foto’s).

Jubilarissen

Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 46 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 14 jubilarissen; 40 jaar lid: 13 leden; 50 jaar lid: 13 leden en 60 jaar lid: 5 leden. Een lid was 70 jaar lid en aan hem werd een oorkonde uitgereikt. Ook was hij deze dag jarig en daar werd ook extra aandacht aan geschonken.

De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt de insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuis gebracht. Ook van de bestuursleden waren enkele partners aanwezig.

Lunch

Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch. Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen of hun partner nog een prachtig boeket bloemen. De jubilarissen kunnen terugzien op een geslaagde en gezellige bijeenkomst.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.