abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Westerveld

Jubileumeditie Taribush Kuna lokt 11.000 mensen

Geplaatst op maandag 30 juli 2018 11:09
  • © Dheepak Khoenie

pinterestmail

Lheebroek - De tiende editie van Taribush Kuna was warmer dan ooit maar trok afgelopen weekend wel ruim 11.000 bezoekers. Ondanks het vuurverbod kijkt de organisatie dan ook terug op een tropisch warm, maar geslaagd festival.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur, waarbij de natuur de hoofdact is. Festivalbezoekers konden genieten van muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. De 10e editie van het festival is ondanks de warme eerste twee dagen prima verlopen.

Afgelopen weekend kwamen ruim 11.000 bezoekers naar het festivalterrein in Lheebroek. De welbekende kampvuur-sessies werden ingeruild voor sfeervolle huiskamer-sessies onder oma's hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, bleef er genoeg over om je een hele dag te vermaken. De start was tropisch warm met op zaterdagmiddag een hevige regenbui inclusief onweer. Na een uur klaarde de lucht en werd het programma hervat.

Waterpretveld

Bezoekers werden zoals gezegd de eerste twee dagen getrakteerd op tropische festivaldagen. Het ‘waterpretveld’ midden op de Weide bood bezoekers de nodige verkoeling en gegarandeerd speelplezier. Nieuw dit jaar waren Jens en Josbert, de festivalburgemeesters. Dit duo kon je herkennen aan hun felgele pakken. Deze twee heren zorgden ervoor dat alle bands op podium de Buffel, Guanaco en ons nieuwe podium Supernova, de aankondiging kregen die ze verdienden. Ook volgend jaar hangen ze de 'ambtsketting' weer om hun nek.

Tien jaar Taribush Kuna verdient een feestelijke afsluiting. Nadat de laatste act op zondagavond was afgekondigd, reed er plots een platte kar De Weide op. Op de kar speelde een van de bands. Een klein clubje mensen waaronder festivaldirecteuren, festivalburgemeesters en vrijwilligers stonden te dansen op de kar: uiteraard zongen ze het welbekende Kuna-lied luidkeels mee. Festivalbezoekers volgden in een stoet richting de uitgang van het festivalterrein.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.