abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Westerveld

Jubileumeditie Taribush Kuna lokt 11.000 mensen

Geplaatst op maandag 30 juli 2018 11:09
  • © Dheepak Khoenie

pinterestmail

Lheebroek - De tiende editie van Taribush Kuna was warmer dan ooit maar trok afgelopen weekend wel ruim 11.000 bezoekers. Ondanks het vuurverbod kijkt de organisatie dan ook terug op een tropisch warm, maar geslaagd festival.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur, waarbij de natuur de hoofdact is. Festivalbezoekers konden genieten van muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. De 10e editie van het festival is ondanks de warme eerste twee dagen prima verlopen.

Afgelopen weekend kwamen ruim 11.000 bezoekers naar het festivalterrein in Lheebroek. De welbekende kampvuur-sessies werden ingeruild voor sfeervolle huiskamer-sessies onder oma's hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, bleef er genoeg over om je een hele dag te vermaken. De start was tropisch warm met op zaterdagmiddag een hevige regenbui inclusief onweer. Na een uur klaarde de lucht en werd het programma hervat.

Waterpretveld

Bezoekers werden zoals gezegd de eerste twee dagen getrakteerd op tropische festivaldagen. Het ‘waterpretveld’ midden op de Weide bood bezoekers de nodige verkoeling en gegarandeerd speelplezier. Nieuw dit jaar waren Jens en Josbert, de festivalburgemeesters. Dit duo kon je herkennen aan hun felgele pakken. Deze twee heren zorgden ervoor dat alle bands op podium de Buffel, Guanaco en ons nieuwe podium Supernova, de aankondiging kregen die ze verdienden. Ook volgend jaar hangen ze de 'ambtsketting' weer om hun nek.

Tien jaar Taribush Kuna verdient een feestelijke afsluiting. Nadat de laatste act op zondagavond was afgekondigd, reed er plots een platte kar De Weide op. Op de kar speelde een van de bands. Een klein clubje mensen waaronder festivaldirecteuren, festivalburgemeesters en vrijwilligers stonden te dansen op de kar: uiteraard zongen ze het welbekende Kuna-lied luidkeels mee. Festivalbezoekers volgden in een stoet richting de uitgang van het festivalterrein.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.