abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - In de Kruiskerk en wijkcentrum De Poele barst zaterdagavond 15 ...
Giethoorn - Er komt een einde aan de grote ergernis van veel Gietersen d...
Meppel - De gemeente gaat in 2019 het PMD-afval vaker inzamelen. Bij laa...
Staphorst - Schilder en houtsnijder Albert Timmerman uit Staphorst is za...
Westerveld

Kinderen genieten van zon en schoolkorfbal

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 08:23
  • Onderdeel van het kampioenschap was het nemen van strafworpen. © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Uffelte - Onder stralende omstandigheden is woensdag in Uffelte het traditionele Westerveldse Univé scholenkorfbalkampioenschap afgewerkt. Het was de 37e keer dat het toernooi werd gespeeld.

De organisatie van het toernooi was tot dit jaar in handen van de drie korfbalverenigingen in de gemeente Westerveld: KORU Uffelte, UDI Havelte en Moedig Voorwaarts Wapserveen. In Havelte wordt sinds dit seizoen wegens een gebrek aan belangstelling niet meer gekorfbald. Voor het eerst was de organisatie dus in handen van twee verenigingen. Wel hebben vertegenwoordigers van UDi de organisatie nog bijgestaan. Daarnaast waren er woensdag zo’n 25 vrijwilligers actief om het toernooi tot een succes te maken.

Aan het kampioenschap namen dit jaar twintig teams deel van acht Westerveldse basisscholen uit de gemeente Westerveld. Dat betekende dat er zo’n tweehonderd kinderen actief waren op het veld in Uffelte. In de categorie groep 3/4 namen acht teams deel. Zij werden verdeeld over twee poules en in beide poules ging één team er met de kampioensbeker vandoor. In poule 1 was de Ten Darperschoele uit Wapse de grote winnaar, de beker ging in poule 2 naar Oosterveldschool 2 uit Uffelte. In de categorie groep 5/6 waren er in totaal zes deelnemende teams, verdeeld over twee poules. In poule 1 won De Hoekstee uit Vledder en in poule 2 won de Ten Darperschoele. Er waren ook 6 teams in categorie groep 7/8, zij speelden in één grote poule. Deze poule was het meest spannend, omdat uiteindelijk twee teams evenveel punten hadden. Op basis van het doelsaldo werd De Vuursteen uit Wapserveen uiteindelijk de winnaar.

Naast de wedstrijden was er ook nog een aparte strafworpencompetitie. Alle teams namen 25 strafworpen en uiteindelijk werd er gekeken welk team de meeste punten kon maken. Bij groep 3/4 won uiteindelijk Oosterveldschool 1 uit Uffelte. Zij wisten 4 doelpunten te maken. Bij groep 5/6 won De Hoekstee uit Vledder met 8 doelpunten. Bij groep 7/8 won óók De Hoekstee met maar liefst 11 doelpunten.

Tijdens het toernooi werd er tevens nog een mooie actie aangekondigd. Alle kinderen die naar aanleiding van het schoolkorfbaltoernooi lid worden van één van beide korfbalverenigingen (KORU of MV), hoeven een half jaar geen contributie te betalen. Een mooi begin van een nieuwe korfbalcarrière.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.