abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Westerveld

Faken stopt met de horeca in het informatiecentrum Holtingerveld

Geplaatst op vrijdag 2 november 2018 15:53
  • Het informatiecentrum op de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld werd in mei dit jaar geopend. © Gerrit Boer

pinterestmail

Havelte - Stichting Toeristische Promotie Westerveld moet op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horeca in het informatiecentrum Holtingerveld. Het contract met de huidige horecaondernemers de gebroeders Faken is namelijk per 1 november in goed overleg ontbonden.

Het informatiecentrum Holtingerveld is een initiatief van de gemeente Westerveld, Staatsbosbeheer en de provincie Drenthe. Het centrum vormt een belangrijke toegevoegde waarde voor bezoekers, om de prachtige natuur rond de Havelterberg nog beter te beleven en er langer te kunnen verblijven. In het centrum is een expositie te bezichtigen over de historie van het Holtingerveld.

Ook het Toeristisch Informatie Punt Westerveld heeft er zijn plek. Voor kinderen is er een natuurspeelplaats aangelegd. Sinds eind mei, toen de officiële opening van het informatiecentrum plaatsvond, is het al geen gelukkig huwelijk geweest tussen de gebroeders Faken en het informatiecentrum. Vaak bleef de horeca gesloten en dat terwijl de in het centrum gevestigde Tourist Info Havelte wel was geopend.

Experiment

In een gesprek met vertegenwoordigers van Stichting Toeristische Promotie Westerveld, de gebroeders Faken die een eindje verderop ook Theehuis ’t Hunebed runnen en de gemeente Westerveld is nu besloten het contract te ontbinden. Volgens wethouder Jelle de Haas heeft het Faken niet opgeleverd wat hij er vooraf van verwacht had. ‘Het is jammer dat iemand met volle inzet en ideeën aan iets begint en er dan aan het einde van de rit achter komt dat het niet de beste combinatie is geweest. Maar dat is niet anders. Elk experiment kent een begin en ook een einde.’

In samenwerking met de gemeente, Staatsbosbeheer en de provincie Drenthe start het stichtingsbestuur nu een zoektocht naar een nieuwe exploitant voor het horecagedeelte in het informatiecentrum op de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld. Volgens wethouder De Haas krijgt de zoektocht een openbaar karakter. ‘Zoals het er nu uitziet, kan iedereen dus meedoen. We gaan in ieder geval ons best doen om voor de start van het nieuwe toeristische seizoen 2019/2020 een oplossing te hebben gevonden.’

Veel bezoekers

Overigens voldoet het informatiecentrum Holtingerveld wel aan de verwachtingen. Medewerkers van het eerder aan de Molenkampweg in Havelte gevestigde Tourist Info Havelte bemerken een groei van het aantal bezoekers. ‘Tijdens de kunstmanifestatie Into Nature, die afgelopen zomer plaatsvond, hebben veel mensen ook het informatiecentrum bezocht. Toen was het erg druk. Gezien het aantal bezoekers heeft het informatiecentrum absoluut een meerwaarde’, zo zegt Toos van den Berg.

De coördinator van het Toeristisch Informatie Punt bemerkt wel dat de verbinding vanuit het dorp Havelte richting de Toegangspoort voor verbetering vatbaar is. ‘Dat pakken we op in het Ruimtelijk Actieplan Havelte’, zegt wethouder De Haas. Daarin gaan we de verbinding tussen dorp en poort aanpakken en verbeteren.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.