abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Westerveld

Sinterklaas start alvast met sloop Dingspilhuus

Geplaatst op Monday 3 December 2018 10:24
  • Sinterklaas kwam vrijdag met twee bouwpieten aan voor het laatste Sinterklaasfeest in het Dieverse Dingspilhuus. © Gerrit Boer

pinterestmail

Diever - Sinterklaas had er ook al van vernomen. Het Dingspilhuus in Diever moet tegen de vlakte en daarom waren hij en zijn zwarte Pieten op de shovel gekomen. Samen met bijna negentig kinderen werd het een begin met de sloop gemaakt, maar beheerder Jan Vos werd daardoor erg geraakt. Pas in mei is het einde daar, het gebouw blijft dus nog even in elkaar.

De supportersvereniging van de voetbalvereniging Diever / Wapse hield vrijdag haar laatste Sinterklaasfeest in het Dingspilhuus en had de afbraak van de multifunctionele accommodatie en de bijbehorende sportzaal gekozen als thema voor het Sinterklaasbezoek.

Shovel

De zwarte Pieten en Sinterklaas kwamen op een grote shovel naar het huidige hart van Diever gereden. En omdat de Sint al vele jaren met heel veel plezier feestgevierd heeft in het Dingspilhuus, had hij zich voorgenomen om beheerder Jan Vos alvast een handje te helpen met de sloop van het gebouw.

De Sint had twee speciale bouwpieten meegenomen die samen met de kinderen het Dingspilhuus konden opruimen. Er moest een begin gemaakt worden met de sloop, maar met opblaashamers kreeg men het muurtje niet omver. Net toen zwarte Piet de sloopkogel wilde losmaken, kwam een verbouwereerde Jan Vos de zaal binnen. De beheerder vertelde dat het Dingspilhuus pas in mei gesloten wordt en dat dan de sloop pas kan beginnen. Tot die tijd vinden er in het gebouw nog allerlei gymlessen, vergaderingen en andere bijeenkomsten plaats.

Plezier

Nadat er een einde was gekomen aan alle consternatie, werd er een fantastisch feest gevierd. De supportersvereniging Diever/Wapse kijkt terug op een geweldig evenement. De bijna negentig kinderen keerden samen met ouders en grootouders allemaal met een glimlach op het gezicht huiswaarts.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.