abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Westerveld

Maatschappij van Weldadigheid sluit bijzonder jaar passend af

Geplaatst op maandag 3 december 2018 14:49
  • Minne Wiersma, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid, zette zaterdag Hilda Groen in het zonnetje. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Frederiksoord - De Maatschappij van Weldadigheid heeft de viering van haar 200-jarig bestaan dit jaar afgesloten. Dat gebeurde met een vrijwilligersfeest in het sluitende museum De Koloniehof. Daar werden Henk Gros en Hilda Groen in het zonnetje gezet.

Een bijzonder moment zaterdag aan het einde van de middag. Het licht ging letterlijk uit bij museum De Koloniehof, terwijl aan de overzijde van de rotonde het licht symbolisch aanging bij het nieuwe Huis van Weldadigheid. Dat gebeurde allemaal tijdens de afsluiting van de viering van het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid. Betrokkenen en vrijwilligers waren nog eenmaal naar de De Koloniehof gekomen om terug te kijken op een geweldig jaar. Want die conclusie kon wel getrokken worden, zo zei directeur van de maatschappij Minne Wiersma.

Reuring

In Frederiksoord en omgeving is er dit jaar veel reuring geweest in het kader van de viering van het 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid. Een indrukwekkend jaar, zeker ook met de komst van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, ter ere van de viering van het 200-jarig bestaan in april. Ook evenementen als Into Nature en Welstaat hebben bijgedragen aan het op de kaart zetten van het gebied.

Omdat het grote succes hiervan mede te danken is aan de inzet van vele vrijwilligers en andere betrokkenen in het gebied, werd dit zaterdag gevierd. ‘Samen hebben jullie vanuit passie en bevlogenheid voor het gebied meegeholpen met de verschillende activiteiten en ervoor gezorgd dat bezoekers zich welkom hebben gevoeld’, bedankte Wiersma de aanwezigen.

Voor Henk Gros werd het helemaal een bijzondere avond. Hij werd als ‘supervrijwilliger’ speciaal bedankt. En ook Hilda Groen werd in het zonnetje gezet. De medewerkster van de Maatschappij van Weldadigheid maakt vanaf januari onderdeel uit van een nieuwe werkmaatschappij van de Maatschappij. De gastvrouw van Museum De Koloniehof mist daardoor net haar 25-jarig werkjubileum. En daar wilde Minne Wiersma toch wel even bij stilstaan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.