abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Westerveld

Provinciale subsidie voor restauratie havezate Oldengaerde

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 12:00
  • Oldengaerde. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Dwingeloo - Gedeputeerde Staten verlenen 400.000 euro subsidie aan Stichting Het Drentse Landschap voor de restauratie en herbestemming van havezate Oldengaerde aan de Westeinde 57 in Dwingeloo.

Gedeputeerde Cees Bijl overhandigde vrijdag symbolisch een cheque aan directeur Sonja van der Meer en hoofd Erfgoed Frank van der Velde.

Volgens Bijl is het van provinciaal belang dat de Oldengaerde behouden blijft: “De binnenkant van het hoofdgebouw moet grondig gerestaureerd, verduurzaamd en geschikt gemaakt worden voor een nieuwe, publieke bestemming. Zo kunnen we in de toekomst allemaal genieten van dit unieke pand, een van de mooiste en best bewaarde havezaten van Drenthe.”

Havezate Oldengaerde is op dit moment het vakantieverblijf van de vroegere eigenaren, de familie Willinge. De herbestemming houdt in dat het vakantieverblijf voor de familie Willinge wordt gerestaureerd, maar dat het pand tevens wordt verbouwd tot multifunctionele publieksruimtes, stijlkamers en appartementen.

De provinciale subsidie is vanwege de omvang van het pand groter dan gebruikelijk. Dat kan als er sprake is van een omvangrijk en beeldbepalend pand, een zogenaamd ‘kanjer monument’. Vanuit de zogeheten ‘kanjerregeling’ draagt het ministerie van OCW 420.000 euro bij.

Stichting Het Drentse Landschap heeft nog meer aanvragen uitstaan bij fondsen en dekt een deel uit haar eigen middelen. De totale bouwinvestering bedraagt ruim 2.250.000 euro.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.