abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Westerveld

Doldersum is in het bezit van een AED

Geplaatst op Thursday 6 December 2018 20:52
  • De AED in Doldersum. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Doldersum - Het dorp Doldersum beschikt sinds donderdag over een Automated External Defibrillator (AED) in een waterdichte buitenkast.

Bij een inventarisatie door het Ondernemersfonds Westerveld van de verspreiding van AED's in de gemeente, bleek de afstand tot de eerste openbare AED in Doldersum vrij groot te zijn. Het Ondernemersfonds heeft toen direct een bijdrage toegezegd voor de aanschaf van een AED in een waterdichte buitenkast in het dorp, zodat de inwoners maar ook  de vele toeristen en passanten in geval van een hartstilstand adequaat geholpen kunnen worden.

Een reanimatie die binnen 6 minuten (liefst binnen 2 minuten) start kan levens redden. Als men naast het zo snel mogelijk starten van een reanimatie gebruik kan maken van een AED verhoogt men het slagingspercentage aanzienlijk.

Uiteraard is de AED geregistreerd bij Hartslagnu.nl zodat een geregistreerde burgerhulpverlener de dichtsbijzijnde AED kan vinden. Bij een noodsituatie krijgt de burgerhulpverlener een sms-bericht met de plaats waar het slachtoffer en/of de AED zich bevindt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.