abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Westerveld

Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers

Geplaatst op dinsdag 8 januari 2019 10:00
  • Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers © Harry Touwen

  • Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers © Harry Touwen

pinterestmail

Havelte - Het Havelter mannenkoor De Brincksanghers heeft op zondag 6 januari zijn traditionele nieuwjaarsconcert gegeven. Samen met gastkoor Just Fun uit Zuidwolde werd voor het publiek in De Veldkei een breed repertoire aan liederen ten gehore gebracht.

De verrassing van deze middag was het onaangekondigde optreden van de 12 jaar oude Tim van de Ham uit Wateren. Na de pauze kwam deze jonge artiest op met zijn Steirische harmonika en bracht met enkele typisch Oostenrijkse nummers de zaal vol in vervoering. Tijdens zijn ‘Zugabe’ ontstonden er zelfs spontaan enkele polonaises in de zaal.

Zes nieuwe leden

Van oude evergreens als Whispering Hope tot aan moderne nummers als Viva la vida. Zeer veel waardering van het publiek was er voor de solo van Piet de Rover met het moeilijke nummer Autumn leaves. Tijdens dit concert konden de De Brincksanghers zich presenteren met maar liefst zes nieuwe leden, die zich na de zomervakantie hadden aangemeld.

Na de verdiende bedankjes en bloemen die waren uitgedeeld, werd het nieuwjaarsconcert afgesloten met een feestelijk slotlied van beide koren samen met het publiek. Na een staande ovatie ging iedereen met een voldaan muzikaal gevoel huiswaarts.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.