abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Westerveld

Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers

Geplaatst op dinsdag 8 januari 2019 10:00
  • Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers © Harry Touwen

  • Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers © Harry Touwen

pinterestmail

Havelte - Het Havelter mannenkoor De Brincksanghers heeft op zondag 6 januari zijn traditionele nieuwjaarsconcert gegeven. Samen met gastkoor Just Fun uit Zuidwolde werd voor het publiek in De Veldkei een breed repertoire aan liederen ten gehore gebracht.

De verrassing van deze middag was het onaangekondigde optreden van de 12 jaar oude Tim van de Ham uit Wateren. Na de pauze kwam deze jonge artiest op met zijn Steirische harmonika en bracht met enkele typisch Oostenrijkse nummers de zaal vol in vervoering. Tijdens zijn ‘Zugabe’ ontstonden er zelfs spontaan enkele polonaises in de zaal.

Zes nieuwe leden

Van oude evergreens als Whispering Hope tot aan moderne nummers als Viva la vida. Zeer veel waardering van het publiek was er voor de solo van Piet de Rover met het moeilijke nummer Autumn leaves. Tijdens dit concert konden de De Brincksanghers zich presenteren met maar liefst zes nieuwe leden, die zich na de zomervakantie hadden aangemeld.

Na de verdiende bedankjes en bloemen die waren uitgedeeld, werd het nieuwjaarsconcert afgesloten met een feestelijk slotlied van beide koren samen met het publiek. Na een staande ovatie ging iedereen met een voldaan muzikaal gevoel huiswaarts.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.