abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Westerveld

Vledderveen heeft eigen gezamenlijke huiskamer: BijOns

Geplaatst op zaterdag 12 januari 2019 13:54
  • Inwoners van Vledderveen maken kennis met hun nieuwe, gezamenlijke huiskamer. © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Vledderveen - Met de opening van ‘BijOns’ hebben de inwoners van Vledderveen een gezamenlijke huiskamer. De ruimte is ingericht in een voormalig lokaal van de gesloten basisschool obs De Heidehoek.

‘BijOns’ is een sociaal-maatschappelijk initiatief van de werkgroep ‘Zorg voor elkaar’ van Plaatselijk Belang Vledderveen. De ruimte die ingericht is als huiskamer, is drie ochtenden per week geopend. De huiskamer van Vledderveen is iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur beschikbaar voor jong en oud. Iedereen is dan welkom voor een kopje koffie, een praatje en om bijvoorbeeld een krantje te lezen. Ook worden er door vrijwilligers kleine reparaties verricht en kunnen bezoekers vragen stellen waar ze zelf geen antwoord op hebben.

Beweging

Vledderveen is volop in beweging. Tijdens de opening van ‘BijOns’ die werd bijgewoond door wethouder Henk Doeven en zo’n zestig andere belangstellenden, werd er in de grote zaal van Dorpscentrum De Heidehoek ook een demonstratie spinning en TRX gegeven. Belangstellenden kunnen voortaan iedere maandag en woensdag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding van instructeurs, spinning beoefenen. TRX vindt op maandag en woensdag plaats van 19.00 tot 19.30 uur.

Daarnaast start op 17 januari in Vledderveen een pilot ‘Sportief wandelen’. Deze gratis pilot bestaat uit 5 lessen op: 17, 31 januari, 14 en 28 februari en 14 maart. De start is om 14.00 uur bij het Dorpshuis in Vledderveen. Bij voldoende belangstelling wordt het sportief wandelen 1 keer in de twee weken voortgezet.

Historie

De werkgroep ‘Historisch Vledderveen’ is al enige tijd bezig om de historie van Vledderveen en Bosschoord te beschrijven. Was het eerst de bedoeling hierover een boekje uit te geven, gedurende het traject is die gedachte veranderd. De historie is nu gepubliceerd op een website.

Reden hiervoor is onder meer dat de historie omvangrijker is dan aanvankelijk werd aangenomen en het te lang zou duren voor een compleet boekje uitgeven zou kunnen worden. De website is een groeidocument. De historie wordt continu aangevuld met nieuwe historische feiten van het dorp Vledderveen.

Nieuwsgierig? Kijk op: geschiedenis.vledderveendrenthe.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.