abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Westerveld

Wampex viert vanavond jubileum

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 14:41
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Vledder - Liefst 540 sportievelingen verdeeld over 90 teams verschijnen vanavond en vannacht aan de start van de Wampex Vledder. Het is de 30e keer dat deze nachtelijke tocht vol hindernissen plaatsvindt.

De deelnemers kunnen rekenen op een zwaar parcours. Door regen in de afgelopen dagen zijn veel bospaden en landerijen zwaar te begaan. Bovendien daalt de temperatuur richting het vriespunt. In ieder geval belooft de 30e Wampex Vledder een bijzondere tocht te worden met zowel weer nieuwe uitdagingen, maar ook terugblikken op 30 jaar Wampex.

Eén ding is zeker de deelnemers moeten weer volop aan de bak in deze zeer gevarieerde editie.Ook dit jaar kent de Wampex weer een internationaal tintje. Polen maken weer de verre reis naar Vledder om de avontuurlijke nachtelijke beleving te ervaren.

Samen doen

De Wampex is een tocht van ongeveer 30 kilometer die in een team van 5 à 6 personen volbracht moet worden. De teamleden hebben elkaar daarbij keihard nodig, want het komt aan op puzzelen, doorzettingsvermogen, behendigheid en kracht. De eerste deelnemers zijn al om 17.00 uur gestart bij de brandweerkazerne in Vledder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.