abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Westerveld

Dorfplatz Musikanten heeft nieuwe dirigent

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 14:22
  • Die Dorfplatz Musikanten. © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Vledder - Die Dorfplatz Musikanten geeft 3, 10 en 24 februari haar jaarlijkse concerten in ‘Het Meer’ (voorheen Brinkzicht) in Vledder.

Na een intensief jaar met een jubileum en heel veel optredens laat Die Dorfplatz Musikanten haar vorderingen onder leiding van kapelmeester Benny Eissens horen. Het is voor het eerst dat de jaarlijkse concerten onder zijn leiding staan.

Onvoldoende tijd

Bijna elf jaar was Harrie de Jong de kapelmeester en waren de repetities in ‘Het Meer’ gehouden. De Jong, kapelmeester en directeur van het hotel, zag zijn werk aanzienlijk uitbreiden en kon onvoldoende tijd meer vrij maken voor de kapel. Hij heeft toen te kennen gegeven dat hij geen kapelmeester meer kon blijven. Naarstig werd er gezocht naar een opvolger en die werd gevonden in de persoon van Benny Eissens uit Hoogeveen. Hij is van beroep musicus bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso kapel in Assen. Eissens geeft niet alleen leiding aan het korps, hij zingt zelf ook.

James Last

Die Dorfplatz Musikanten heeft voor de drie concerten een flink aantal nieuwe Egerländer en Böhmische muziekstukken ingestudeerd. Polka’s, walsen en een mars worden ten gehore gebracht. Tevens zijn er enkele nummers met zang. Ook komt een nummer van James Last voorbij. De dwarsfluitist speelt het solonummer “Einsamer Hirte”. Het gevoelige nummer is oorspronkelijk geschreven voor panfluit.

Muzicanka

Tijdens het derde concert op zondagmiddag 24 februari speelt Die Dorfplatz Musikanten in het voorprogramma. Het gedeelte na de pauze wordt ingevuld door de Moravische blaaskapel Muzicanka uit Blerick, met als solist trompettist Vlado Kumpman.

De concerten van 3 en 10 februari beginnen om 15.00 uur. Het concert van 24 februari begint om 14.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.