abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Meppel - Van de 364 kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen, k...
Rouveen - Het raadsexperiment waarbij burgers uit de gemeente Staphorst ...
Meppel - Wat een talenten op het gebied van zang, dans en andere kleinku...
Meppel - De 118 jaar oude klipper-aak Liberté, het pannenkoekenschip va...
Westerveld

Dorfplatz Musikanten heeft nieuwe dirigent

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 14:22
  • Die Dorfplatz Musikanten. © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Vledder - Die Dorfplatz Musikanten geeft 3, 10 en 24 februari haar jaarlijkse concerten in ‘Het Meer’ (voorheen Brinkzicht) in Vledder.

Na een intensief jaar met een jubileum en heel veel optredens laat Die Dorfplatz Musikanten haar vorderingen onder leiding van kapelmeester Benny Eissens horen. Het is voor het eerst dat de jaarlijkse concerten onder zijn leiding staan.

Onvoldoende tijd

Bijna elf jaar was Harrie de Jong de kapelmeester en waren de repetities in ‘Het Meer’ gehouden. De Jong, kapelmeester en directeur van het hotel, zag zijn werk aanzienlijk uitbreiden en kon onvoldoende tijd meer vrij maken voor de kapel. Hij heeft toen te kennen gegeven dat hij geen kapelmeester meer kon blijven. Naarstig werd er gezocht naar een opvolger en die werd gevonden in de persoon van Benny Eissens uit Hoogeveen. Hij is van beroep musicus bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso kapel in Assen. Eissens geeft niet alleen leiding aan het korps, hij zingt zelf ook.

James Last

Die Dorfplatz Musikanten heeft voor de drie concerten een flink aantal nieuwe Egerländer en Böhmische muziekstukken ingestudeerd. Polka’s, walsen en een mars worden ten gehore gebracht. Tevens zijn er enkele nummers met zang. Ook komt een nummer van James Last voorbij. De dwarsfluitist speelt het solonummer “Einsamer Hirte”. Het gevoelige nummer is oorspronkelijk geschreven voor panfluit.

Muzicanka

Tijdens het derde concert op zondagmiddag 24 februari speelt Die Dorfplatz Musikanten in het voorprogramma. Het gedeelte na de pauze wordt ingevuld door de Moravische blaaskapel Muzicanka uit Blerick, met als solist trompettist Vlado Kumpman.

De concerten van 3 en 10 februari beginnen om 15.00 uur. Het concert van 24 februari begint om 14.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.