abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - Zorginstelling Cosis en Woonconcept Vastgoed (WVG) bv mogen ver...
Utrecht / Dwingeloo - Het NTS RW Racing GP-team van Roelof Waninge uit D...
Meppel - Hij is de oudste (36 jaar) in de selectie van Red Giants. En to...
Ruinen - Met de aanleg van de ATB route in de Boswachterij Ruinen was al...
Westerveld

Indrukwekkend afscheid van Anne Kemkers

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019 14:18
Laatste wijziging: 8 februari 2019 18:14
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Vledder - Brandweerlieden hebben vrijdag op indrukwekkende wijze officieel de laatste eer bewezen aan hun collega Anne Kemkers uit Vledder. De brandweerman overleed vorige week zondag in Boschoord nadat hij onwel was geworden tijdens een fietstocht met zijn ATB-kameraden.

Collega’s van de Brandweer Drenthe omschreven Kemkers als ‘een prachtmens, een geweldige kerel'. ‘Anne had een geweldige drive en enthousiasme om dingen te initiëren en samen uit te voeren. Hij beschikte over het talent om in alle omstandigheden gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Zijn collegialiteit en vriendschap zullen gemist worden. Zijn collegialiteit en vooral ook zijn vriendschap gaan we heel erg missen. Anne was puur’, aldus zijn collega’s van de Veiligheidsregio Drenthe waar hij werkzaam was en de oud-collega’s van de vrijwillige brandweer Vledder.

Anne Kemkers was ook vanaf de oprichting dertig jaar geleden bestuurslid en medeorganisator van de jaarlijkse Wampex Vledder. ‘Zijn inzet en enthousiasme bij de organisatie van dit evenement gedurende dertig jaar was bijzonder. We zullen onze stabiele, positieve en bindende factor in ons bestuur enorm missen. Het is niet te bevatten. Het zal nooit meer worden zoals het was. Wij zullen onze stabiele, positieve en bindende factor in ons bestuur missen’, zo schrijven  de medebestuursleden van de Wampex op de website van het evenement.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Brandweercollega’s van Anne Kemkers uit Drenthe, Friesland en Overijssel vormden vrijdag een indrukwekkende erehaag in Vledder. De kist met daarin het lichaam van Anne Kemkers werd van zijn woning overgebracht naar de brandweerkazerne. Daar kon iedereen afscheid nemen van de innemende inwoner van Vledder. Zaterdag vindt in besloten kring de begrafenisplechtigheid plaats.

Anne Kemkers, die nog niet zolang geleden voor het eerst opa was geworden en een echtgenote, twee zoons en een schoondochter nalaat, is 61 jaar geworden.

  • gallerij afbeelding

    © Wilbert Bijzitter

  • gallerij afbeelding

    © Wilbert Bijzitter

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.