abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Westerveld

Bibliotheek Vledder ontvangt Chris de Stoop

Geplaatst op vrijdag 8 maart 2019 13:15
  • Schrijver Chris De Stoop © Michiel Hendryckx

pinterestmail

Vledder - De Vlaamse schrijver Chris de Stoop verzorgt op maandagavond 18 maart een lezing in de bibliotheek Vledder rond zijn nieuwste boek ‘Wanneer het water breekt’.

Het is het waargebeurde verhaal van een visser, die in 1981 met een groep medevluchters in een kleine boot hun vaderland Vietnam ontvlucht. De Stoop volgt de vluchtelingen die in België een nieuw leven moesten opbouwen. Het geeft een goed en indrukwekkend beeld van wat migratie betekent voor de migrant.

De Stoop kreeg al veel bekendheid met zijn boek ‘Dit is mijn hof’, waarin de neergang van de boeren en de spanning tussen boerenland en de ‘nieuwe natuur’ beschrijft. Het zijn beelden uit zijn eigen ervaringen in zijn geboortestreek de Wase polder, waar hij in 1958 geboren werd. Het werd het boek van de maand bij DWDD en hem werd de Vlaamse Boekhandelsprijs toegekend.

Spanningsveld

De boeken van Chris de Stoop hebben doorgaans een maatschappelijk spanningsveld als oorsprong. Hij debuteerde in 1992 met een geruchtmakend boek over internationale vrouwenhandel (Ze zijn zo lief meneer), schreef over illegalen in Europa, het drugsmilieu, de opoffering van zijn woonplaats Doel voor de havenuitbreiding bij Antwerpen, een Albanese sekswerker, vuurwerkmakers, de genocide in Rwanda en de eerste westerse zelfmoord-terroriste.

De presentatie in Vledder is op 18 maart om 20.00 uur. Entree is € 8,- en voor leden van de bibliotheek €6,-, kaarten reserveren via www.schrijversfestival.nl en bibliotheek Vledder info@bibliotheekvledder.nl of tel. (088) 0128475.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.