abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Westerveld

Junior Wampex Vledder is zwaar, maar goed te doen

Geplaatst op maandag 11 maart 2019 11:57
  • Vol vuur en enthousiasme gingen de jongeren de uitdaging aan. © Patrick Brouwer

pinterestmail

Vledder - Meer dan honderdvijftig jongeren tussen de 10 en 16 jaar hebben dit weekeinde de elementen getrotseerd tijdens de Junior Wampex in Vledder. Voor de jongeren kregen in het donker op het modderige parcours een boeiende tocht voorgeschoteld.

De Junior Wampex is een organisatie van de scoutinggroep Van Swieten en een grote groep vrijwilligers. Het enthousiasme van de jeugd en de voldoening achteraf na het beëindigen van de tocht, geeft de meer dan 40 vrijwilligers de energie en motivatie om zich elk jaar opnieuw in te zetten voor het welslagen van dit evenement. Heel eenvoudig was het ditmaal tijdens de Junior Wampex allemaal niet. In de dagen voorafgaand aan het evenement had het behoorlijk geregend. Het parcours was dan ook modderig en zwaar. Tijdens de Wampex zelf was het droog, maar wel stond er een gure wind. De deelnemers ondervonden er nauwelijks last van, dit in tegenstelling tot de posthouders.

Juiste pad

De eerste ploegen vertrokken zaterdag om 16.00 uur en de laatste om 19.00 uur. Met een uitgebreide maar soms cryptische routebeschrijving moesten de jongeren hun weg vinden door de prachtige omgeving van Vledder. Op de route waren er negen fietsende begeleiders actief om ploegen die het spoor bijster waren, weer op het juiste pad te brengen.

Hindernissen

Onderweg waren er zes pittige hindernissen die de deelnemers moesten overwinnen. Hierbij speelde water zoals altijd weer een grote rol. Zo was er een parcours op een ven met vlonders en steigerplanken. Velen wankelden op de instabiele constructie, maar niemand raakte te water. Op een andere post moesten de avonturiers een brede sloot oversteken via een slingertouw. Op de ijsbaan van Vledder was er een oversteek met een surfplank en via een apenbrug terug van het eiland af.

  • gallerij afbeelding

    Vol vuur en enthousiasme gingen de jongeren de uitdaging aan. © Patrick Brouwer

Bij de laatste post moesten de vermoeide deelnemers met een vlot een eind het ven op peddelen en onderweg een aantal dierenafbeeldingen onthouden. Bij de kijkposten onderweg was het een drukte van belang met ouders en bekenden die de deelnemers kwamen aanmoedigen. En ook op de geheime eindbestemming, dit keer het dorpshuis in Vledderveen, was het heel druk maar gezellig met aankomende ploegen en ouders die de jongeren kwamen ophalen maar nog even van de gezelligheid en de verhalen genoten bij een drankje.

Winnaars

Bij de A-route (10 tot 13 jaar) werden ‘Girlzz’ de winnaars met Amber Meinders, Merel Wagenaer, Nikki Dubbelman, Linde Veldhuizen, Olivia Tebbens en Nanke Mol.

Bij de B- route (14 tot 16 jaar) waren ‘De Slimme Jongens’ de beste met Marret van der Wijk, Jesse van der Wijk, Dagmar Hoekstra, Metre de Boer en Ewan Fennema.

Door: Chris Vanwinsen

  • gallerij afbeelding

    © Patrick Brouwer

  • gallerij afbeelding

    © Patrick Brouwer

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.