abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Westerveld

Sterren kijken bij de Dwingeloo Radiotelescoop

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019 10:02
pinterestmail

Dwingeloo - In het kader van de landelijke Sterrenkijkdagen zijn op zaterdag 16 maart verschillende activiteiten te doen bij de Dwingeloo Radiotelescoop. Tussen 18.30 en 22.30 is iedereen welkom.

Bij helder weer staan er optische sterrenkijkers opgesteld bij de radiotelescoop. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de radiotelescoop en deze in werking zien. Dat laatste gaat ook bij bewolking door, want radiogolven gaan dwars door de wolken heen. In de monumentale voormalige directeurswoning worden korte lezingen gegeven over verschillende sterrenkunde-onderwerpen. De meeste activiteiten zijn gratis, entree in de telescoop is €2 (jeugd €1). Meer informatie staat op www.camras.nl

Tijdens deze sterrenkijkavond zijn de optische kijkers vooral gericht op de maan, in het eerste kwartier. Door deze kijkers zijn de maankraters goed te bewonderen, vooral op de grens tussen het door de zon verlichte en het donkere deel. De radiotelescoop is gericht op een pulsar: een neutronenster die elke seconde om zijn as draait.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.