abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Westerveld

VCE Westerveld schittert in gemeentehuis (+ video)

Geplaatst op maandag 11 maart 2019 15:38
  • VCE Westerveld in de publiekshal. © Jolanda Alberts

  • © Marjolein Rink

pinterestmail

Diever - VCE Westerveld verzorgde vrijdag in de publiekshal van het gemeentehuis in Diever het concert met het thema ‘The Element of Surprise’. Voor een goed gevulde zaal, onder wie burgemeester Rikus Jager en wethouder Wilfried de Jong, werd een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht.

De avond werd op humoristische wijze geopend door professor Jorrit Muurling. Die kwam in Diever zijn nieuwe uitvinding presenteren: de Maarten Bis GTI XL. Deze volautomatische dirigent werd ingepakt binnengereden op een steekwagen en kon, na aansluiting op het stroomnet, bediend worden met een afstandsbediening. De dirigent liet het orkest onder meer langzamer, sneller, zachter, harder en zelfs mute spelen. Een hilarisch begin van deze avond.

Voor de pauze maakte het orkest plaats voor de jeugdleden en de beginnende muzikanten van MuziekKids Westerveld. Deze samenwerking van VCE Westerveld en Swingband Havelte lieten, onder leiding van Jennifer Krale, verschillende muzieknummers horen waar ze de afgelopen periode flink op geoefend hadden.

Trotse ouders, opa’s en oma’s legden dit, voor sommige eerste, concert vast. Daisy, een 18-jarige talentvolle singer-songwriter uit de Wijk, nam na de pauze plaats achter haar keyboard en zong en speelde haar prachtig zelfgeschreven nummers. Het orkest nam het stokje weer over en vervolgde met opnieuw een gevarieerd aanbod. Het laatste nummer van de avond was een medley van Queen. Hiermee werd niet alleen alvast vooruitgeblikt naar het TOP2000 concert op 7 december 2019 in Theater De Meenthe in Steenwijk, maar werd ook deze zeer geslaagde avond afgesloten.

Video door: Marjolein Rink

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.