abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Westerveld

Bomen krijgen de ruimte in Zorgvlied en Havelte

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019 13:26
  • © Gemeente Westerveld

pinterestmail

Oude Willem - Op twee locaties in de gemeente Westerveld is woensdag aandacht besteed aan de jaarlijkse Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan werden in Zorgvlied en in Havelte bomen geplant.

Liefst zestig kinderen verzamelden zich bij Oude Willem in het Drents-Friese Wold. Ze plantten daar samen met de betrokken partners van het LIFE-project ‘Going up al level’ bomen. Binnen dit project worden in totaal meer dan 1.600 bomen en struiken aangeplant op de grens van bos en grasland.

Naast het planten van bomen werd er onder leiding van stichting IVN ook een educatief kwartetspel gespeeld over bomen. De eerste boom werd woensdag geplant door Bert Hummelen van Staatsbosbeheer. Daarna gingen de afgevaardigden van de projectpartners én leerlingen van de Ten Darperschoele uit Wapse aan de slag. Ook wethouder Henk Doeven leverde een bijdrage door samen met de leerlingen verschillende bomen in de grond te zetten.

Zomereiken

Ook op de parkeerplaats bij de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld aan de Van Helomaweg was woensdag activiteit in het kader van de Boomfeestdag. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld zijn daar gestart met het planten van tien grote zomereiken. De bomen die nu worden geplant zijn een cadeau van Staatsbosbeheer, om de parkeerplaats van de Poort sneller te ‘vergroenen’. De bomen hebben een lengte van 6 á 7 meter met een kluit van zo’n 80 cm. diameter. Met een beetje goede zorg staan deze laanbomen komende zomer op de parkeerplaats in Havelte al fraai in het blad.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.