abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Het borrelt en bruist bij netwerkgroep Meppel United

Geplaatst op zaterdag 2 maart 2013 21:14
  • Tinus Boes bij Meppel United over updaten van je LinkedIn profiel © Gert-Jan Holterman

pinterestmail

Meppel – De netwerkgroep, die geïnitieerd is door Gert-Jan Holterman, en op LinkedIn haar thuisbasis heeft, kwam afgelopen woensdag voor de derde keer in café Herberg ’t Plein bij elkaar.

Onderlinge samenwerking creëren en kennis delen tussen baanzoekers bij je in de buurt, dat is het doel van Meppel United. De netwerkers passen bijna niet meer in de bovenzaal van het café, zo groot is de opkomst (45). In totaal zijn nu 163 mensen lid. Dit zijn zowel werkzoekenden als intermediairs. Holterman: “Vanaf de start in december zijn er acht mensen die een baan hebben gevonden.”

Expertteams
Zoek een buddy die hetzelfde soort werk zoekt binnen de netwerkgroep en werk daarmee samen. Dit idee deelde Jos Esselbrugge. Doel hiervan is om kansen en je netwerk te delen, wederzijds feedback geven op CV, Linkedin-profiel of sollicitatiebrief en last but not least elkaar te stimuleren als de motivatie laag is. “De vindingrijkheid wordt vergroot, je hebt een klankbord en kunt brainstormen over een andere aanpak om werk te vinden of jezelf te profileren.”

Kennis delen
Een van de mogelijkheden die de groep biedt aan werklozen is persoonlijke ontwikkeling. Tinus Boes van Being Authentic gaf deze keer tips om je LinkedIn-profiel te updaten. Dit is belangrijk omdat veel recruiters via social media naar potentiële kandidaten zoeken. 

Zijn belangrijkste tips:

  • Zorg voor een professionele foto op je profiel
  • In ‘Uw professionele kopregel’ geef je aan: wat je zoekt (kernwoorden) en waarom je dat zoekt (resultaten, competenties)
  • Vraag aanbevelingen in een persoonlijke mail
  • Zorg voor een onderscheidende elevator pitch in de samenvatting
  • Verplaats je in je profielbezoeker
  • Focus op ‘ specifiek en onderscheidend’.

Vrijwilligerswerk
Meppel United wil ook iets betekenen voor het maatschappelijk betrokken ondernemen in Meppel. Als werkloze kun je een waardevolle bijdrage leveren door vrijwilligerswerk te doen. Marjan Hemme stelde dan ook voor om op kaartjes aan te geven wat je prestatie-aanbod is. Tijdens de Beursvloer op 7 maart, waar maatschappelijke organisaties op zoek zijn naar hulp, worden deze kaartjes meegenomen. En wellicht is een match dan snel gemaakt. Het is wel noodzakelijk om vrijwilligerswerk te melden bij het UWV.

Intermediairs
Lokale Intermediairs zijn ook betrokken bij het netwerk. Werkplangroep en Flexilibility Reestdal presenteerden zich kort. Anis Jadib van Werkplangroep: “Het is oorlog buiten, de sterkste wint. Zelfverzekerdheid en een sterke profilering met je C.V. en op internet zijn harde eisen.” Caroline Saathof en Vera Lubbers van Flexibility vertelden dat ze hun ruim dertigjarige ervaring in werving en selectie inzetten om langdurige relaties met werkgevers op te bouwen. “Hier in het Noorden merken we vaak een valse bescheidenheid over je eigen kunnen. Laat maar eens zien hoe trots je bent.”

Ervaringen
Een van de deelnemers aan het netwerk is Mirjam Worst. “Ik realiseer me steeds meer dat vrijwilligerswerk enorm veel voldoening oplevert. Mijn leven is leuker geworden. En hoe belangrijk is betaald werk eigenlijk, vraagt ze zich af. Mirjam is accounting professional en heeft kortgeleden de opleiding pedicure gevolgd. Wieke Schoemaker mist vooral het sociale contact met collega’s omdat ze veel in teams werkte. Ze is onderwijskundige en heeft ook een opleiding gevolgd voor uitvaartondernemer. Zo zetten de dames breed in op verschillende talenten.

Meer loopbaantips zijn te vinden op Loopbaanbieb en gratis te downloaden zijn tips voor LinkedIn. Op 27 maart om 9.30 uur is de volgende netwerkbijeenkomst van Meppel United. Als je mee wilt doen, meld je dan aan bij de LinkedIn-groep. Deelname is gratis, je betaalt alleen voor de koffie of thee.


whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.